TWEE VERTELOCHTENDEN OP DE GRUITPOORT VOOR MENSEN MET DEMENTIE

11 jan

Voor wie zijn de vertelochtenden?
De twee vertelochtenden zijn voor mensen met dementie. De deelnemer komt met iemand samen. Bijvoorbeeld een familielid, vriend, vrijwilliger of een verzorgende.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens de vertelochtenden draait het om plezier en gezelligheid van verhalen vertellen. Het uitgangspunt is een verhaal uit het leven van de deelnemer. De deelnemer hoeft helemaal niets voor te bereiden. Pas tijdens de vertelochtend wordt samen met de docent bekeken wat een mooi verhaal is om te vertellen. En dat mag van alles zijn. Bijvoorbeeld een verhaal uit uw jeugd, over vriendschap of uw eerste liefde, over uw familie of werk. De vertelochtenden worden gegeven door Boaz Boele, theatermaker en docent.
 
Wanneer?
De twee vertelochtenden zijn op woensdag 22 en 29 januari van 10.30 uur tot 12.00 uur. Locatie is de Gruitpoort in Doetinchem. De twee ochtenden horen bij elkaar. In principe doet de deelnemer dus aan beide vertelochtenden mee.
 
Zijn er kosten?
Nee, er zijn geen kosten voor de deelnemers. Dat is mogelijk dankzij financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK.
 
Aanmelding
U kunt zich (liefst per mail) aanmelden via sak@gruitpoort.nl onder vermelding ‘Vertelochtenden Gruitpoort’, met naam, telefoonnummer en mailadres. U kunt uw gegevens ook telefonisch doorgeven aan de Gruitpoort: 0314-340943
 
Verhalenoogst
Het project bestaat uit nog andere activiteiten. In november waren er schrijfworkshops en in januari vertelworkshops. Middelbare scholieren van verschillende scholen interviewden ouderen interviewen en maken geïnspireerd door die verhalen op school gedichten en kunstwerken. En koren en theatergroepen maken speciale verhalenvoorstellingen. Die voorstellingen worden op ca. 15 verschillende locaties uitgevoerd. Een ware verhalenoogst dus.
Het Servicepunt Amateurkunst heeft Verhalenoogst in samenspraak ontwikkeld met Sensire, Markenheem, Azora, Diafaan, het Rietveldlyceum, het Almendecollege, Alzheimer Doetinchem, Stichting Welcom en verschillende koren en toneelverenigingen.
Verhalenoogst is mogelijk dankzij de financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het fonds Sluyterman van Loo en het RCOAK.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 januari 2021

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

Events 18 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap