Naar de film met vier het leven

21 feb

 

Ouderen kunnen het lastig vinden om zelfstandig naar theater of film te gaan. Stichting Vier het Leven maakt het ze gemakkelijk. ''Wij organiseren film-, theater en concertbezoeken voor 65+ en begeleiden persoonlijk van deur tot deur'', vertelt Birgitte Rasing, regiocoördinator Gelderland. Het aanbod gold al voor bepaalde voorstellingen in Amphion, de DRU-cultuurfabriek en het Barghse Huus. Vanaf februari kunnen ouderen ook met Vier het Leven naar het Filmhuis van De Gruitpoort.
 
Vier het Leven, een organisatie zonder winstoogmerk, werk in 2005 opgericht. Het was bedoeld als een lokaal initiatief, maar vond al snel een weg door Nederland. In 2010 werd er gestart in de regio Arnhem, met organiseren van bezoeken aan Schouwburg Arnhem Musis Sacrum. Omliggende gemeentes volgden snel, want er kwamen verzoeken onder andere schouwburgen en verzorgingscentra. In Doetinchem werden met Amphion concrete afspraken gemaakt. ‘’Daar kunnen we in de grote zaal terecht, op vaste plekken. Ouderen hoeven ervoor geen trappen te lopen.
Nu kunnen ouderen ook naar De Gruitpoort met Vier het Leven. De eerste film die aangeboden wordt is A Long Story, een intiem drama, op dinsdagmiddag 25 februari om 14:00 uur. Kosten: 16 euro.
Meer informatie: www.4hetleven.nl

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 9 juli 2020

La Odisea

Events 13 juli 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap