Nieuws

Doetinchem uitgeroepen tot Age Friendly Cultural City

10 mrt

Bouwen aan een vitale Gemeente voor alle leeftijden - ook voor ouderen - dat is waar Doetinchem voor staat. Vandaar dat de gemeente Doetinchem door het Fonds Cultuur Participatie is uitgeroepen tot Age Friendly Cultural City 2017 en 2018.

Lees verder »

De toekomst van het voortgezet onderwijs

1 mrt

In Doetinchem wordt momenteel gewerkt aan een herschikking van de mavo-, havo- en vwo-scholen voor Voortgezet onderwijs. De Gruitpoort grijpt die aanleiding aan om samen met Achterhoek VO een maatschappelijk debat te organiseren om mensen te laten meedenken over hoe een onderwijsorganisatie van morgen er uit zou moeten zien. Welke wensen hebben wij, wat mag er zeker niet vergeten worden bij het inrichten van het nieuwe scholenlandschap.

Lees verder »

Tijd van Leven eindelijk weer te zien

26 feb

De 'Achterhoekse Heimat' was 21 jaar niet te zien, maar is nu terug op het grote doek. Met als gasten André van Duren (De Helleveeg) en Netterdens eigen Tim Kruese

Lees verder »

VACATURE Programmaleider jongeren (36 uur)

21 feb

I.v.m. het vertrek van de huidige programmaleider zijn wij per direct op zoek naar een Programmaleider Jongeren (36 uur)

Lees verder »

Luisteren in je Leunstoel krijgt vervolg

28 jan

Het verhalenproject Luisteren in je Leunstoel, waarbij vrijwilligers ouderen via de telefoon voorlezen, krijgt dit jaar een vervolg. “We willen thuiswonende mensen mooie momenten aanbieden”, vertelt voorleesvrijwilliger Okkie Klinkspoor.

Lees verder »

Winnaars Achterhoek in 3D bekend

17 jan

Achterhoek in 3D was op zoek naar karakteristieke Achterhoekse gebouwen. Tussen 19 december 2016 en 15 januari 2017 konden geïnteresseerden stemmen op hun favoriete gebouw uit de Achterhoek. Dit leverde een lijst op van negen gebouwen, die in 3D geprint gaan worden.

Lees verder »

Vanaf januari is het filmhuis er ook op dinsdagochtend

27 dec

Speciaal (maar niet alleen) voor senioren is er elke dinsdagmiddag een kijkmoment van het Gruitpoort filmhuis. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat niet elke dinsdagmiddag u uitkomt, starten we vanaf januari 2017 met een extra kijkmoment op dinsdagochtend om 10 uur. Meer keuze dus om de films te zien die u bevallen. Uiteraard ook op de dinsdagochtend inclusief kopje koffie of thee.

Lees verder »

Wereldpremiere in de Gruitpoort

3 nov

Het komt niet elke dag voor dat de Gruitpoort het toneel is van een heuse wereldpremiere, maar met de eerste vertoning van Zomers blijven niet, de korte film van de Hummelose Sanne Gloria Verboom met in de hoofdrollen Frank Lammers en Susan Visser kunt u er maandag 7 november zelf bij zijn.

Lees verder »

‘Wilt u ons vertellen over uw Levende Liefde?’

16 okt

“Wij, Femke Boenink (15 jaar) en Chiara Schut (15), zijn op zoek naar mooie en bijzondere verhalen over de liefde. Kunt u ons vertellen over uw eerste liefde, uw liefde voor uw kinderen, ouders of een dierbaar voorwerp?

Lees verder »

Herfstvakantie cursussen | 15 - 23 oktober

12 okt

In de week van 15 t/m 23 oktober zijn er geen lessen in de Gruitpoort vanwege de herfstvakantie. Uiteraard vinden alle andere activiteiten tijdens de vakantie (waaronder film en theater) gewoon doorgang.

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 27 maart 2017

Frantz

Lessen 27 maart 2017

Atelier 3D Lab

Theater 7 april 2017

Voorstellingen Jongerenopleiding, Acteer & GRID GOUD

Events 29 maart 2017

De toekomst van het voortgezet onderwijs

© Gruitpoort 2017 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap