Nieuws

Gruitpoort en Contact Film brengen de juweeltjes van de internationale filmkunst naar Doetinchem

21 jun

Het filmhuis van creatieve broedplaats Gruitpoort gaat een partnerschap aan met de Arnhemse distributeur van Contact Film. Vanaf juli is er elke eerste vrijdag van de maand een titel van Contact Film te zien in de Gruitpoort. Door een vaste plaats in te ruimen deze juweeltjes van de internationale filmkunst hopen we een nieuw publiek kennis te laten maken met dit bijzondere filmaanbod.

Lees verder »

Introductie online magazine Gruitpoort Educatie

24 mei

We zijn live! Met trots presenteren wij het online magazine Gruitpoort Educatie. Een uitgave boordevol bijzondere verhalen waarin we je meenemen in de wereld van de (Achterhoekse) kunsteducatie. Laat het je raken en inspireren!

Lees verder »

Vrijwilliger organisatie Achterhoeks Danspodium

19 apr

Ben je geïnteresseerd in dans? Dan biedt De Gruitpoort mooi vrijwilligerswerk voor jou! We zijn op zoek naar iemand die samen met ons de organisatie van het Achterhoeks Danspodium op zich wil nemen.

Lees verder »

Aangeraakt door liefde

12 apr

Unieke theaterbeleving met Carmen Sars en Stefan Stasse op zondag 23 april te zien in de Gruitpoort.

Lees verder »

Doetinchem uitgeroepen tot Age Friendly Cultural City

10 mrt

Bouwen aan een vitale Gemeente voor alle leeftijden - ook voor ouderen - dat is waar Doetinchem voor staat. Vandaar dat de gemeente Doetinchem door het Fonds Cultuur Participatie is uitgeroepen tot Age Friendly Cultural City 2017 en 2018.

Lees verder »

De toekomst van het voortgezet onderwijs

1 mrt

In Doetinchem wordt momenteel gewerkt aan een herschikking van de mavo-, havo- en vwo-scholen voor Voortgezet onderwijs. De Gruitpoort grijpt die aanleiding aan om samen met Achterhoek VO een maatschappelijk debat te organiseren om mensen te laten meedenken over hoe een onderwijsorganisatie van morgen er uit zou moeten zien. Welke wensen hebben wij, wat mag er zeker niet vergeten worden bij het inrichten van het nieuwe scholenlandschap.

Lees verder »

Tijd van Leven eindelijk weer te zien

26 feb

De 'Achterhoekse Heimat' was 21 jaar niet te zien, maar is nu terug op het grote doek. Met als gasten André van Duren (De Helleveeg) en Netterdens eigen Tim Kruese

Lees verder »

VACATURE Programmaleider jongeren (36 uur)

21 feb

I.v.m. het vertrek van de huidige programmaleider zijn wij per direct op zoek naar een Programmaleider Jongeren (36 uur)

Lees verder »

Luisteren in je Leunstoel krijgt vervolg

28 jan

Het verhalenproject Luisteren in je Leunstoel, waarbij vrijwilligers ouderen via de telefoon voorlezen, krijgt dit jaar een vervolg. “We willen thuiswonende mensen mooie momenten aanbieden”, vertelt voorleesvrijwilliger Okkie Klinkspoor.

Lees verder »

Winnaars Achterhoek in 3D bekend

17 jan

Achterhoek in 3D was op zoek naar karakteristieke Achterhoekse gebouwen. Tussen 19 december 2016 en 15 januari 2017 konden geïnteresseerden stemmen op hun favoriete gebouw uit de Achterhoek. Dit leverde een lijst op van negen gebouwen, die in 3D geprint gaan worden.

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 25 juni 2017

A United Kingdom

Lessen 26 juni 2017

Atelier Edelsmeden

Theater 17 september 2017

Echt

Events 27 juni 2017

3D Printen

© Gruitpoort 2017 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap