Nieuws

Vacature Cultuurcoach jongeren

7 apr

Het jongerencentrum is een fantastische plek waar je als jongere naar toe kunt met een idee, een passie, of een vraag en waar je gewoon andere jongeren kunt ontmoeten.

Lees verder »

VACATURE: Twee leden Raad van Toezicht

25 mrt

De RvT zoekt per 1 juni 2019 naar twee nieuwe leden met een inspirerende visie op kunst en cultuur, jeugd- en ouderenzorg en ondernemerschap.

Lees verder »

Unieke filmmarathon met hapjes en maaltijd

24 feb

Vier de liefde met deze voor Nederland unieke kans deze trilogie achter elkaar op het doek te aanschouwen. We volgen de relatie van Ethan Hawke en July Delpy van pril begin tot bitterzoet eind, door 3 decennia en in 3 gebieden van Europa. Een sprankelende filmervaring van de regisseur van Boyhood, volledig aangekleed met aan de filmlocaties aangepaste hapjes en dinerbuffet door onze eigen Merel.

Lees verder »

Veur Altied - Een prijzenkast vol verhalen

23 feb

Op 5 en 6 januari jongstleden stond een bont gezelschap onder aanvoering van Sjoerd Weikamp op het podium van een uitverkocht Amphion voor een voorstelling vol verhalen over 65 jaar Superboeren. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, of het gewoon nog een keer wil meemaken vertoont de Gruitpoort op zaterdag 23 maart de filmregistratie van deze bijzondere jubileumvoorstelling.

Lees verder »

Prijswinnaars 'Mijn mooiste tijd?!'

21 feb

240 leerlingen van het Ulenhof hebben meegedaan aan de schrijfwedstrijd ‘Mijn Mooiste Tijd?!’. Een samenwerkingsproject met Lang Leve Kunst waarin scholieren en ouderen in gesprek zijn gegaan met elkaar over de puberteit. De leerlingen interviewden een oudere uit hun eigen kenniskring en hebben een verhaal geschreven gebaseerd op anekdotes uit diens jeugd.

Lees verder »

40 jaar Gruitpoort

1 jan

In 2019 bestaat de Gruitpoort 40 jaar. Althans het oudste onderdeel, het filmhuis. Op de voet gevolgd door het theater en onze educatiepoot. In de afgelopen jaren zijn daar een debatcentrum, een Achterhoekbreed ouderenprogramma en een jongerencentrum bij gekomen. We zijn een creatieve project- en eventorganisatie geworden waar iedereen met een idee of verzoek, door onze creatieve professionals geholpen wordt zijn projecten tot een prikkelende, creatieve beleving of innovatief project te maken.

Lees verder »

Eerst wat eten voor je naar de film gaat?

27 dec

Onze Film en Food arrangementen in het Borghuis of Hotel Villa Ruimzicht zijn vernieuwd!

Lees verder »

Otwin van Dijk in gesprek met Erik Hagelstein bij Filmdebat over toekomst democratie

10 dec

Fahrenheit 11/9: Heeft democratie toekomst als een utopisch verhaal beter verkoopt dan een realistisch? wo 9 januari in de Gruitpoort.

Lees verder »

Openingstijden Kerstvakantie

7 dec

Tijdens de Kerstvakantie heeft de Gruitpoort aangepaste openingstijden. Kom binnen genieten van de mooie films terwijl het buiten guur en koud is, voor jong en oud.

Lees verder »

Online magazine Lang Leve Kunst - Vrijwilligers

4 dec

Hierbij presenteren we je het online magazine Gruitpoort Lang Leve Kunst - Vrijwilligers.

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 26 april 2019

Arctic

Lessen 26 april 2019

Two to Tango

Theater 22 mei 2019

Het einde van het leven

Events 26 april 2019

Tango Milonga

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap