Nieuws

Vanaf 1 juni is de Gruitpoort weer geopend

23 mei

Vanaf 1 juni wordt er in de Gruitpoort na 80 dagen sluiting eindelijk weer kunst gemaakt, film gekeken en zijn alle Doetinchemse jongeren weer welkom in JC. Voorlopig in de 1,5 metersamenleving, dus met aanvullende afspraken.

Lees verder »

Veelgestelde vragen

23 mei

rondom de coronamaatregelen in de Gruitpoort

Lees verder »

Brandbrief coronaschade door Gelderse culturele instellingen

20 apr

Gelderse culturele koepelorganisaties hebben gezamenlijk een brandbrief gestuurd naar de provincie Gelderland. Hierin worden de zorgen geuit over het voortbestaan de culturele en creatieve infrastructuur in Gelderland.

Lees verder »

Picl: De films van de Gruitpoort, maar dan thuis

16 apr

Onze filmhuisfilms kun je vanaf nu ook thuis kijken.Het Gruitpoort Filmhuis biedt namelijk een selectie van de nieuwste films on demand aan.

Lees verder »

De Telefonische Voorleesbrigade

18 mrt

Alle maatregelen rondom het coronavirus, die gaan ons niet in de koude kleren zitten. Zou u er net als wij het liefst even ‘uitvliegen’ en de deur achter u dichttrekken? Nu ook de Gruitpoort noodgedwongen haar deuren heeft moeten sluiten, hebben we een andere manier bedacht om u wat moois te kunnen bieden: We ontmoeten u via de telefoon. Vele vrijwilligers van onze Telefonische Voorleesbrigade staan voor u klaar! Samen kruipt u een kwartiertje weg in een mooi verhaal dat u voorgelezen wordt, samen verdwijnt u even helemaal uit het nu en de zorgen van alledag!

Lees verder »

Film met Herman Finkers blijft uitverkopen

27 feb

De Beentjes van St. Hildegard, de nieuwe film met Herman Finkers en Johanna ter Steege blijft maar uitverkopen. We hebben weer 16 nieuwe voorstellingen online gezet zodat er voor iedereen plaats is.

Lees verder »

We waren in België op stoelenjacht

27 feb

Gisteren waren we bij Jezet Seating in Pelt om er eens goed voor te gaan zitten. Naast de fijnste stoelen die er pasten hebben we al onze wensen doorgesproken en zelfs al even naar de planning gekeken: ze gaan waarschijnlijk nog vóór de zomervakantie komen!

Lees verder »

15 Oscarswinnaars te zien op het Gruitpoortdoek

10 feb

De Oscars zijn weer uitgereikt en zoals altijd zie je alle toppers bij de Gruitpoort. De komende dagen en weken zie je maar liefst 15 Oscars op ons doek.

Lees verder »

Eindstand Nieuwe stoelen: €8785! Heel erg bedankt!

31 jan

Onze actie voor nieuwe stoelen is een groot succes geworden, uiteindelijk is er €8785,- door jullie bijeengebracht. Dat is 9% meer dan de € 8000,- die we nodig hadden! Dus er is zelfs nog wat geld over voor een verfje en zitverhogers voor de kinderen. Dank jullie wel! Al die mensen, al die bedragen, van wisselgeld in de collectebus tot jeetje wat gul. We zijn er zo blij mee!

Lees verder »

Extra voorstellingen voor autismefilms

21 jan

De afgelopen weken waren Mind my Mind en Hors Normes, twee films waarin autisme een rol speelt volop in het nieuws, en zeer goed bezocht. Om iedereen de kans te geven deze films te zien hebben we extra voorstellingen ingeboekt.

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 1 juni 2020

De Beentjes van Sint Hildegard

Theater 16 oktober 2020

WhatEverHappens | Ongekend!

Events 8 juni 2020

Taalcafé

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap