Nieuws

Nieuwe stoelen voor de theaterzaal

21 jan

Het is tijd voor nieuwe stoelen in onze theaterzaal. Daarvoor vragen we uw bijdrage. Uw donaties zijn welkom tot 31 januari. Update 21 jan: Nog 10 dagen en €1600 te gaan! Die laatste 20% moeten we ook binnenhalen!

Lees verder »

Extra voorstellingen voor autismefilms

21 jan

De afgelopen weken waren Mind my Mind en Hors Normes, twee films waarin autisme een rol speelt volop in het nieuws, en zeer goed bezocht. Om iedereen de kans te geven deze films te zien hebben we extra voorstellingen ingeboekt.

Lees verder »

50 Oscarnominaties te zien tijdens het Oscarweekend

14 jan

De Oscarnominaties zijn weer binnen en zoals altijd zie je alle toppers bij de Gruitpoort. Maar liefst 50 Oscarnominaties zie je voorbij komen tijdens het weekend van de Oscaruitreiking: za 8 en zo 9 februari.

Lees verder »

De Gruitpoort is al 40 jaar gezichtsbepalend

13 dec

De Gruitpoort is 40 jaar actief in Doetinchem. Om dit te onderstrepen sluit deze creatieve broedplaats haar jubileumjaar af met een bijzondere fotocampagne. Onder de noemer ‘Gruitpoort 40 jaar gezichtsbepalend’ worden mensen opgeroepen selfies te maken in de Gruitpoort en deze te delen via social media.

Lees verder »

De jongeren van JC presenteren trots hun nieuwe plek

9 dec

De jongeren hebben binnen de Gruitpoort een nieuwe plek gekregen: JC. Jij Creëert! Kijk snel hoe die nieuwe plek er uit ziet en ook wie we de afgelopen jaren geworden zijn.

Lees verder »

Burgemeester Boumans: 'Jongeren leren van senioren'

17 okt

"Het magazine 'Jonge rotten' laat zien hoe verschillende generaties via kunstactiviteiten met elkaar in contact gebracht kunnen worden. Hoe jongeren en ouderen zich in elkaar inleven en over onderlinge vooroordelen heenstappen", aldus burgemeester Mark Boumans.

Lees verder »

Magazine: Duurzame cultuureducatie in het lesprogramma

9 okt

Hierbij presenteren we het online magazine Gruitpoort Educatie - Duurzame cultuureducatie.

Lees verder »

Stem nu voor jouw winnaar van de Architectuurprijs Achterhoek

4 okt

Wie wordt de winnaar van de Architectuur Prijs Achterhoek 2019? Op 1 november worden er tijdens een feestelijke avond twee prijzen uitgereikt: De juryprijs en de publieksprijs. De jurybeoordelingen zijn helemaal rond, maar het publiek kan nog stemmen.

Lees verder »

Kennismakingsavond Slowdate Overnight 17/10

19 sep

Drie dagen en drie nachten optrekken met mensen van een andere generatie: hoe leuk is dat?

Lees verder »

Achterhoek in 3D op de flaneersteiger

25 aug

De tentoonstelling van het project Achterhoek in 3D is te zien op de flaneersteiger aan de Oude IJssel. Sinds donderdag 22 augustus zijn de 3D-prints van de negen Achterhoekse gebouwen te zien in zuilen op de flaneersteiger.

Lees verder »

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 januari 2020

Honeyland

Theater 5 februari 2020

On Stage - Mensen die op dieren lijken

Events 31 januari 2020

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap