Lang Leve kunst

1/12 Hedy D’Ancona spreker op symposium
“Cultuurparticipatie, de confrontatie met kunst, is de toegangspoort tot democratisch burgerschap. Omdat het je de mogelijkheid verschaft je open te stellen en om iets wat je beroert, te delen met anderen.” aldus Hedy d’Ancona in een vurig pleidooi tijdens de Socrateslezing 2017. Wij zijn zeer  verheugd dat we Hedy als gastspreker kunnen verwelkomen op  het symposium op vrijdagmiddag 1 december.
  Lees meer »

 

Dans aan huis

20/11 Presentatie kunst Schavenweide

Kunstdocenten, amateurkunstenaars en scholieren waren afgelopen maanden regelmatig op Schavenweide en werkten mee aan ruim 60 activiteiten met beeldende kunst, dans, theater, zang, naar verhalen of gedichten luisteren en graffiti. Op maandagmiddag 20 november staat op Schavenweide een kast vol met kunstwerkjes en spullen die iets zeggen over al die activiteiten. Om 14.30 uur tot ca 15.45 uur wordt er een foto-expositie geopend en is er een korte film te zien. 
  Lees meer »
 

Nieuwe activiteit: het Kettingverhaal

Fantasie gaat niet met pensioen. Sterke, spannende of gekke verhalen verzinnen, iedereen kan dat! Bewoners van De Bleyke in Hengelo Gld gaan dinsdag 21 november een kettingverhaal schrijven. Mensen krijgen bezoek in hun appartement van een vrijwilliger van Lang Leve Kunst. Samen broeden ze op een stuk van het verhaal en de vrijwilliger schrijft dat op. Daarna verzint iemand anders weer een vervolg. Het verhaal wordt op het eind van de sessie aan iedereen voorgelezen.
  Lees meer »
 

6/11 en 27/11 Natuurlijk materiaal

Een klein kunstwerk maken met materialen uit de eigen omgeving, ervaring is niet nodig, iedereen kan mee doen. We nodigen u van harte uit om van 13.30 tot 15.00 uur in Silvolde mee te doen en vinden het leuk als u zelf materialen verzamelt, zoals herfst- of bloembladeren, takjes, mossen, zaden, aarde, keukenkruiden of gedroogde etenswaren. 
  Lees meer »

 

2/11 schrijfworkshop rond Allerzielen

Het Achterhoeks Netwerk Palliatieve Zorg en Lang Leve Kunst verzorgen samen op 2 november een bijeenkomst voor de KBO in Hengelo Gld ter gelegenheid van Allerzielen. Schrijfdocente Lieke Deelstra laat in een kennismakingsworkshop vanaf 9.30 uur zien hoe je door te schrijven belangrijke gebeurtenissen een plek in je leven kan geven. 
  Lees meer »

 

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven