Lang Leve kunst

Kom samen collages maken
Onder leiding van beeldend kunstenares Berna Bonekamp en samen met ouderen een collage maken met als onderwerp de trouwdag. Tijdens de activiteit Zeg ’s Ja! wordt er volop gepraat over van alles wat er bij de trouwerij kwam kijken. De introductiebijeenkomst voor de vrijwilligers is op vrijdag 19 januari van 14.30- 16.00 uur op de Gruitpoort. 
  Lees meer »

 

Dans aan huis

Oproep schrijfvrijwilligers
Vanaf 2 februari is er weer een nieuwe workshop Verhalenoogst. Als vrijwilliger ga je daarna bij de Herbergier in Doetinchem of in de Wehme in Vorden met ouderen praten. Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. En dat is voor beide heel bijzonder.
  Lees meer »
 

Expositie Geraakt en geroerd

Op dit moment is er op de Gruitpoort een foto-expositie te zien met foto’s die Ronald Falke afgelopen seizoen maakte tijdens kunstactiviteiten in het kader van Doetinchem Age Friendly Cultural City. De deelnemers wonen op Zorgcentrum Schavenweide. De expositie is op de Gruitpoort te zien tot 2 januari. Vanaf 15 januari tot 12 februari op het stadhuis Doetinchem.
  Lees meer »
 

Ouderen terug naar school

Afgelopen augustus zijn twee scholen in Gaanderen samengegaan en in een nieuw schoolgebouw getrokken. Veel ouderen uit het dorp gingen vroeger zelf naar één van de drie oude scholen, waar later hun kinderen en nu hun kleinkinderen naartoe gaan. In het project Generatiesporen komen alle generaties weer samen op de nieuwe school. 
  Lees meer »

 

Sing In Vorden in teken Kerst en Oudjaar

Samen zingen en muziek maken en tussendoor luisteren naar verhalen of gedichten en dat telkens rond een ander thema. Dat is wat er op de Sing in gebeurt. Dick Wagenvoort en Rikie Walgemoet begeleiden de maandelijkse bijeenkomsten. De eerstvolgende is op dinsdag 12 december en staat in het thema van Kerstmis en Oudjaar.
  Lees meer »

 

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven