Gruitpoort
 Exhibition on Screen gaat door!

Het eerste seizoen heeft met Van Gogh en Michelangelo nog 2 topafleveringen te gaan, maar de maandelijkse Exhibtion on Screen voorstellingen hebben zo'n mooie plek in jullie hart (en agenda) verovert dat we nu al het volgende seizoen hebben aangekocht. Beginnend in april met een tweetal tentoonstellingen van David Hockney tot aan het Meisje met de Parels in het Mauritshuis in december presenteren we opnieuw zes bijzondere filmervaringen van 's werelds mooiste tentoonstellingen.

Exhbition on Screen

De mooiste tentoonstellingen ter wereld, de mooiste musea ter wereld, de grootste kunstenaars ter wereld zijn elke maand te zien op het scherm van de Gruitpoort. Een samenwerking met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter de schermen beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

 

       
    Events - Exhibition on Screen: Van Gogh - A New Way of Seeing  
   
Geniet van volledige en ongekende toegang tot de schatten van het Amsterdamse Van Gogh Museum, dit is een briljante film over een van 's werelds meest fascinerende en geliefde kunstenaars.
 
wo 7 feb 20.30 | vr 9 feb 16.00 | di 13 feb 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: Michelangelo - Love and Death  
   
Tegelijk met een glorieuze nieuwe tentoonstelling in The National Gallery of London, biedt deze film een volledig en verse biografie van Michelangelo, die met Leonardo, wordt beschouwd als een van de grootste kunstenaars van de Renaissance - en misschien van alle tijden.
 
wo 7 mrt 20.30 | vr 9 mrt 16.00 | di 13 mrt 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: David Hockney  
   
Hockney, inmiddels 80 jaar oud, toont absoluut geen bewijs van het vertragen of verliezen van zijn kenmerkelijke stoutmoedigheid. Met intieme en diepgaande interviews rondom tentoonstellingen in de Royal Academy of Arts in Londen.
 
ma 9 apr 20.30  | vr 13 apr 16.00 | di 17 apr 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: Canaletto and the Art of Venice  
   
Een indrukwekkende reis door Buckingham Palace en Windsor Castle op zoek naar het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto.
 
wo 9 mei 20.30 | vr 11 mei 16.00 | di 15 mei 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: Vermeer  
   
In een tentoonstelling getiteld ‘Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure’ heeft The National Gallery gekozen om zich te concentreren op Vermeer's relatie met muziek. Ook leidt de film ons door het levensverhaal van Vermeer.
 
wo 5 sep 20.30 | vr 7 sep 16.00 | di 11 sep 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: Cézanne, portraits of a life  
   
Een van de meest besproken tentoonstellingen van het jaar, toegewijd aan het portretwerk van Paul Cézanne, opent in het Musée D’Orsay Parijs voordat deze naar Londen en Washington reist.
 
wo 3 okt 20.30 | vr 5 okt 16.00 | di 9 okt 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: Hokusai  
   
Een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling van het British Museum, Hokusai: beyond the Great Wave. De film richt zich op Hokusai’s werk en leven in de grote, bruisende metropool Edo, het moderne Tokio.
 
wo 7 nov 20.30 | vr 9 nov 16.00 | di 13 nov 10.00
 
 
 
       
    Events - Exhibition on Screen: Girl with the Pearl Earring  
   
Na twee jaar op een wereldberoemde tour, is het ‘The Girl With a Pearl Earring’ terug naar het geliefde Mauritshuis in Den Haag. Wie was dit meisje? Waarom en hoe is het geschilderd?
 
wo 5 dec 20.30 | vr 7 dec 16.00 | di 11 dec 10.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven