Lang Leve kunst

Sensire Den Ooiman start Zangbrigade
In het voorjaar start Sensire Den Ooiman in samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren. Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdurige zorg nodig hebben of dement zijn. Daarom doen we een oproep: doe mee aan de Zangbrigade! 
  Lees meer »

 

Dans aan huis

Start denktank oud=in
Oud=In is een nieuw kennisproject door en over ouderen. Het is opgezet door  een kerngroep met vrijwilligers en professionals van het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Oud=In gaat met behulp van passende literatuur over ‘Gelukkiger en gezonder ouder worden’ kennis verzamelen en bespreken. Met deze kennis en inzichten wil de kerngroep verder bouwen aan een  filosofie onder het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. 
  Lees meer »

 

In gesprek over ouder worden
De Leyden Academy heeft ons gevraagd een focusgroep samen te stellen voor een éénmalig gesprek. Onderzoeker Jolanda Lindenberg gaat dan met ouderen in gesprek over hoe ze zich voelen in deze tijd, hoe ze ouder worden ervaren, welke rol ze spelen en willen spelen in hun familie en omgeving en over wat ze van anderen verwachten. Schrijf je in om deel te nemen.
  Lees meer »

 

Voorpret door Lege-Handen-Gesprek
Bewoners van Waverlo op Meulenvelden (Liemerije) gaan vanaf 8 maart drie weken lang aan de slag met theaterdocent Boaz Boele. Maar wat er precies gaat gebeuren? Dat is voor iedereen nog een verrassing. Theaterdocent Boaz Boele komt de eerste keer letterlijk met lege handen. Samen met bewoners bepaalt hij wat er de weken erna precies gaat gebeuren.
  Lees meer »

 

Zeg ‘ns Ja: 'Deze krijgt een ereplek!'
Afgelopen vrijdag 9 februari, dus vlak voor Valentijnsdag, was de laatste bijeenkomst van Zeg ‘ns Ja! bij Sensire Waterrijk in Doetinchem. In drie bijeenkomsten maakte een groepje bewoners ondersteund door kunstenares Berna Bonekamp en vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap een collage over hun trouwdag. Met prachtige resultaten.
  Lees meer »

 

Verhalenoogst eindpresentaties
In twee bijeenkomsten in februari 'oogsten' schrijfvrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap samen met schrijfdocente Lieke Deelstra verhalen bij ouderen van Herbergier in Doetinchem en Sensire De Wehme in Vorden. Op vrijdag 23 februari worden ze tijdens feestelijke bijeenkomsten voorgelezen op beide locaties.
  Lees meer »


 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven