Gruitpoort
 De Theatertroep - Zonder Toestemming

wo 14 mrt 20.30

De Theaterkrant: Ongedwongen vermaak met eenentwintigste-eeuws vaudeville 

Wie naar een voorstelling van De Theatertroep gaat, heeft bijna gegarandeerd een goede avond. Een avond die je het beste aangaat met een open geest en uiteraard een glas bier in de hand.

De avond is opgedeeld in tweeën. Met die structuur brengen ze de vaudeville terug, de bijna vergeten theatervorm die De Theatertroep zo’n beetje eigenhandig de eenentwintigste eeuw heeft geloodst, vaak op een vloer van planken die in een eerdere eeuw de houten wagens hadden kunnen vormen waarmee theatergroepen van stad naar stad trokken en op pleinen hun acts in opvoerden. Terwijl de schouwburgen steeds onbetaalbaarder worden, maakt De Theatertroep het hun zaak om in de kleinere theaters het toneel weer bij het volk te brengen...

 

       
    Theater - De Theatertroep - Zonder Toestemming  
   
Aan het eind van de 19e eeuw werden de acts, dansjes, liedjes en performances van het Vaudevilletheater ontdaan van alle viezigheid en vunzigheid – ook wel Blue Material genoemd – en geschikt gemaakt voor alle seksen en leeftijden.
 
wo 14 mrt 20.30
 
 
 
       
    Theater - Bellevue Producties - Niemandsland  
   
Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster. Met Tijn Docter en Anne-Chris Schulting.
 
wo 18 apr 20.30
 
 
 
       
    Theater - Saman Amini - Samenloop van Omstandigheden  
   
Saman Amini zingt, speelt en vertelt in dit freudiaans portret over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.
 
wo 16 mei 20.30
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven