Lang Leve kunst

Jury BNG bezoekt Doetinchem
Doetinchem voert samen met vier andere steden vanaf begin 2017 het predicaat Age Friendly Cultural City. Dit is op initiatief van het Fonds Cultuurparticipatie dat steden aanmoedigt kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. De vijf steden strijden tevens met elkaar om de BNG Lang Leve Kunstprijs. Op maandagmiddag 9 april komt de jury onder leiding van Hedy d'Ancona de Doetinchemse resultaten beoordelen.
  Lees meer »
 

Dans aan huis

doe mee als schrijfvrijwilliger!
Ouderen vertellen hun verhaal. Jij luistert, vraagt en schrijft. Samen smeden jullie in korte tijd een band door al die persoonlijke verhalen. En dat is voor beide heel bijzonder. Doe je ook mee? Meld je dan snel aan via info@gruitpoort.nl o.v.v. naam en telefoonnummer. De kennismakingsworkshop is dinsdag 3 april. De vervolgbijeenkomsten zijn op 10, 17 en 24 april.
  Lees meer »
 

Bibliotheken steunen voorleesbrigade
De een levert de Voorlezers, de ander het Boek! Een praktische en prettige vorm van samenwerken, waar we heel blij mee zijn. In de bibliotheek van Doetinchem, Doesburg, Vorden, Zelhem en Hengelo ligt een voorleespas onder de naam “Voorlezen voor ouderen”. Vrijwilligers van onze Voorleesbrigade kunnen hiermee boeken lenen die geschikt zijn om aan ouderen voor te lezen. 
  Lees meer »

 

voor iedere gelegenheid een liedje!
Met liedjes inspelen op wat er leeft qua stemming, gebeurtenissen en jaargetijde, dat is in het kort gezegd wat Suus Bijleveld met het project Zingen met Suus doet. Dit voorjaar komt ze 7 weken achter elkaar naar de Hessegracht in Doesburg, een van de locaties van Attent, Zorg en Behandeling, om te zingen met verschillende mensen met dementie én met hun familie.
  Lees meer »

 

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven