Lang Leve kunst

Hierbij presenteren we het online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem, een speciale uitgave van Buurtplein, Gruitpoort en gemeente Doetinchem.In dit nummer o.a.

Cultuur werkt als superlijm!
"Lang Leve Kunst was al een succesvol project in de gemeente Doetinchem, maar het programma Age Friendly Cultural Cities (AFCC) heeft ons de mogelijkheid geboden om deze gedachte en werkwijze volop uit te rollen op vele terreinen, zoals onderwijs, sociaal domein en cultuur. Hierdoor krijgt kunst en cultuur een duidelijke nieuwe plek in onze maatschappij. Passend bij een sociale gemeente als Doetinchem", aldus wethouder Maureen Sluiter.
Lees verder »
 
‘Generatiesporen’ verbindt Gaanderen
Ouderen laten participeren in de samenleving door kunst. Maar hoe breng je dat aan de man in een ‘doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg’-dorp als Gaanderen? Door de verschillende generaties met elkaar te verbinden en er een kunstzinnige factor aan toe te voegen zonder het kunst te noemen!
Lees verder »
 
Opgezwiept
Ouderen zijn zeer te spreken over Lang Leve Kunst en Naoberschap. Medewerker Maria van der Post en vrijwilligers Hermien Peters en Beatrijs Ouwehand spraken met verschillende deelnemers over hun ervaringen. Mede dankzij het programma Age Friendly Cultural Cities is het aantal deelnemers het afgelopen jaar met meer dan de helft gegroeid.
Lees verder »
 
 
Samen werkt!
Begin 2017 zitten Buurtplein en de Gruitpoort voor het eerst met elkaar om tafel om te kijken hoe ze, door middel van kunst en cultuur, de oudere generatie in de gemeente meer kunnen betrekken bij de samenleving. Anderhalf jaar later zijn er mooie dingen ontstaan uit deze bijzondere samenwerking. Machteld van der Meij (Gruitpoort) en Norbert Berns (Buurtplein) in gesprek over hoe zij elkaar hebben geïnspireerd en hoe ze in de toekomst verder willen.
Lees verder »
 
 
Kunst, niet in kaders te vatten
Je kunt van alles organiseren op het gebied van kunst voor ouderen. Je bedenkt iets en gaat aan de slag! Maar wat willen ouderen eigenlijk zelf? Hoe willen ze ouder worden? Op welke wijze kan Lang Leve Kunst en Naoberschap (LLK) daar een rol in spelen? Zijn er richtlijnen aan te geven voor de activiteiten: wat ga je doen en hoe organiseer je dat? Passen die binnen het kader Kunst? Vragen te over. Tijd voor onderzoek!
Lees verder »
 
 
'De kracht zit in het kijken'
Boaz Boele is theatermaker, trainer, docent en inspirator. Hij werkt met alle leeftijdsgroepen, maar vooral graag met ouderen. Door zijn directe aanpak weet hij mensen te prikkelen en uit te dagen hun verhaal te vertellen.
Lees verder »
 
 
Goed ouder worden, een kunst!
Jan Menderink is 71 jaar en vrijwilliger bij Lang Leve Kunst en Naoberschap. Hij beoefent met veel plezier de kunst van het goed ouder worden, onder het motto: ‘Always look on the bright side of life’.
Lees verder »
 
 
Nederlandse ouderen door Oegandese ogen
Charles Mbaziira kwam voor de liefde naar Nederland. In Doetinchem volgde hij taallessen en via het Graafschap College kwam hij in contact met Lang Leve Kunst en Naoberschap. Charles ontwikkelde samen met kunstenaar Lennart Brinkhuis een project voor Lang Leve Kunst bij Sensire Den Ooiman.
Lees verder »
 
 

Veel leesplezier!

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven