Gruitpoort
 Niemandsland

Met Tijn Docter en Anne-Chris Schulting

wo 18 apr 20.30

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant. Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?

In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.

Jij keek naar de schepen aan de horizon
Dat onbewoonde gebied
Waar niemand woont
Waar iedereen op doorreis is
De doorreis
Dat is alles

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

       
    Theater - Niemandsland  
   
Met Tijn Docter en Anne-Chris Schulting | Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.
 
wo 18 apr 20.30
 
 
 
       
    Theater - Saman Amini - Samenloop van Omstandigheden  
   
Saman Amini zingt, speelt en vertelt in dit freudiaans portret over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.
 
wo 16 mei 20.30
 
 
 
       
    Theater - Blind Date  
   
Verrassende theaterbeleving waarmee de theaters in Oost-Gelderland de start van het theaterseizoen vieren.
 
vr 28 sep 20.30
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven