Gruitpoort
 Saman Amini - Samenloop van Omstandigheden

wo 16 mei 20.30

De enige echte Youp schreef deze week een prachtstuk in de Vara Gids over Saman Amini's Samenloop van Omstandigheden:
 
"Saman Amini is als jonge jongen uit Iran gevlucht en staat nu op de Nederlandse podia met zijn wonderschone Samenloop van omstandigheden, werkelijk een dijk van een solovoorstelling. Ik was gewaarschuwd toen ik naar het Amsterdamse Bellevue toog. Diverse critici hadden zeer lovend geschreven over zijn pareltje op het reizende theaterfestival De Parade. Ook vrienden van mij hadden hem genoemd als het beste wat ze daar in jaren gezien hadden.
 
Hij maakte het volkomen waar. Toptheater. Aangrijpend door zijn vorm, sprookjesachtig ook, maar vooral inhoudelijk zo sterk. Het gaat ergens over. Een jongen in de wereld. De huidige wereld van 2018. De wereld die van ons allemaal is.
 
Ook van de vluchtelingen. Misschien wel: juist van de vluchtelingen. Aan welke kant van het hek sta je? Saman legt het duidelijk uit, maar laat ook zoveel te denken over. Hij praat, fluistert, lacht, huilt, rapt, zingt tussen een paar simpele decorstukken (een stoel en een bed) tegen een achtergrond van prachtige projecties en live begeleid door drie geweldige muzikanten. Een vol uur neemt hij je mee naar zijn wereld, waarin je je werkelijk geen seconde verveelt. Hij deelt een dreun uit. Hij vraagt geen begrip voor de vluchtelingen, maar krijgt het wel. Omdat hij weet waarover hij praat.
 
Terug in de tram dacht ik: deze gozer met dat godvergeten talent is pas 28 en als wij geluk hebben gaan we nog zoveel van hem zien en horen. Nu reist hij met deze voorstelling langs de kleine zalen en als je de kans krijgt, moet je gaan kijken. Tot en met 15 juni toert hij rond. Eindigend op Oerol. Misschien ga ik nog wel een keer. Misschien? Zeker!"
       
    Theater - Saman Amini - Samenloop van Omstandigheden  
   
Saman Amini zingt, speelt en vertelt in dit freudiaans portret over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.
 
wo 16 mei 20.30
 
 
 
       
    Theater - Midzomernachtsdroom: MZN8D  
   
De jeugd-en jongerenproductie van Muziektheaterschool GRID spelen hun eigen MZN8D.
 
zo 10 jun 15.00 en 19.00
 
 
 
       
    Theater - Blind Date  
   
Verrassende theaterbeleving waarmee de theaters in Oost-Gelderland de start van het theaterseizoen vieren.
 
vr 28 sep 20.30
 
 
 
       
    Theater - Het Wilde Oosten  
   
Ontdek vandaag het talent van morgen
 
za 27 okt 20.30
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven