Gruitpoort
 Theatergroep Laborijn, een gezelschap dat bestaat uit mensen met een afstand tot werk  treedt op woensdag 27 juni op in de Gruitpoort met de voorstelling 'Van zessen klaar'.

De speciaal voor de groep geschreven voorstelling gaat over werk en wat er met je gebeurt als je lang werkloos bent of werkt met een beperking. Die laat zien wat werk en werkloosheid met mensen doet. Wie deze mensen zijn en wat ze elke dag opnieuw motiveert.

Regisseur Jos Spijkers: "Wat ik doe, is een kritische noot plaatsen bij ons idee over werken, het ideaalbeeld dat 'werk' de oplossing is voor alles en de enorme druk die de maatschappij op mensen legt om aan het werk te gaan en te blijven. Ik morrel daar aan, probeer het gat te dichten tussen dat ideaal en de mens die eraan moet voldoen."

Directeur van Laborijn Betty Talstra beaamt hoe indrukwekkend de voorstelling is: "Vaak zijn de reacties emotioneel, tot tranen toe, recht uit het hart. En dat is de voorstelling ook. Want het gaat over fundamentele waarden en de kwetsbaarheid van mensen die niet goed kunnen omgaan met stress, druk en verwachtingen."

       
    Theater - Van Zessen klaar  
   
Over werk en wat er met je gebeurd als je lang werkeloos bent of werkt met een beperking.
 
wo 27 jun 20.00
 
 
 
       
    Theater - Blind Date  
   
Verrassende theaterbeleving waarmee de theaters in Oost-Gelderland de start van het theaterseizoen vieren.
 
vr 28 sep 20.30
 
 
 
       
    Theater - Het Wilde Oosten  
   
Ontdek vandaag het talent van morgen
 
za 27 okt 20.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven