Lang Leve kunst

“Ik zag een schaduw achter het raam bewegen. Had ik het toch goed gezien. Ik had het al wel verwacht, maar ik wist het niet zeker. Ik hoopte dat het niet zo was. Dan hoefde deze avond nog niet te eindigen. Het was half 10 op de vrijdagavond, en ik kwam net terug van de dansavond.” Zo begint het verhaal van Elyse Faikin over haar oma. Elyse is een van de prijswinnaars van de schrijfwedstrijd ‘De rode loper’. Als Lang Leve Kunst kijken we trots terug op de samenwerking met het Rietveldlyceum, het Ulenhofcollege, Amphion, Kruiswerk en Stad Doetinchem. Het resultaat was dat maar liefst 250 leerlingen zich verdiepten in het uitgaansleven van 200 opa’s en oma’s en andere ouderen. Dat dat soms tot heel nieuwe inzichten leidde, verwoordt Romy Thijssen mooi. Zij is één van de andere prijswinnaars: “Om even heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat mijn rustige en lieve oma vroeger best wel heel erg ruig was."

Je verdiepen in andere generaties is ook het onderwerp van het project ‘De Jonge Rotten’. De voorbereidingen zijn nog volop aan de gang, maar we zoeken wel alvast mensen die mee willen denken.

Agenda vrijwilligers

15 jun t/m 13 jul - Dansuurtje Maxime Doesburg
30 aug t/m 4 okt - Adviesgroep De Jonge Rotten
3 sep - Workshop Contact maken via muziek (vrijwilligers Den Ooiman)
4 sep t/m 9 okt - Oud=In 1
25 sep - Workshop Voorleesbrigade
18 okt t/m 22 sep - Oud=In 2
Volledig overzicht »
 

Prijsuitreiking De Rode Loper
Vanwege de wens om in het kader van het 50 jarig jubileum iets met ouderen te doen, zocht Amphion contact met de Gruitpoort. Dat mondde uit in een schrijfwedstrijd met leerlingen van het Rietveldlyceum en het Ulenhofcollege over het uitgaansleven van hun opa's en oma's en andere ouderen.
  Lees meer »

 

Adviesgroep De Jonge Rotten
In de loop van dit jaar start het project De Jonge Rotten. De Gruitpoort organiseert dit project in samenspraak met de Leyden Academy. Het doel is verbondenheid en positieve beeldvorming tussen generaties te bevorderen. Onderdeel van het project is een evenement waarbij een groep ouderen en jongeren een kleine week dag en nacht intensief met elkaar optrekken. De adviesgroep denkt mee over de inhoudelijke voorbereiding door te reflecteren op de eigen levensvragen ‘van weleer’ en ‘van nu’. Wat zijn overeenkomsten en verschillen? Welk beeld hebben ouderen van jongeren?
  Lees meer »

 

 

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven