Gruitpoort
 Theater dat er toe doet in de Gruitpoort

Het Gruitpoort theater is dé plek voor het talent van morgen én voor de onderwerpen van vandaag. Het mag jong, wild, oud of bedachtzaam zijn, als het maar urgent en relevant is. De eerste voorstelling is jong en wild. Productiehuis de Nieuwe Oost ondersteunt jonge theatermakers, dansers en schrijvers en zorgt met Het Wilde Oosten voor een wervelend rondreizend theaterfestival dat behalve je hoofd ook de Gruitpoort op zijn kop dreigt te zetten.

Gas terug is het devies voor 3 Bosnië veteranen, zijn kwamen na Screbrenica terug in een wereld vol wederzijds onbegrip en verwijten. Onder leiding van Boy Jonkergauw geven zij zich bloot, Met open ogen.

Voorlopig hoogtepunt van dit theaterjaar is Het einde van het Leven. Na Burgerzin en De Boze Witte Man de derde productie waarin onder de noemer Gruitpoort Theaterbroedplaats huistheatermaker Jos Spijkers een voorstelling ontwikkelt op basis van een thema dat leeft in de maatschappij, maar op een ander manier onder de aandacht moet worden gebracht dan tot nu toe gebeurd.

Het einde van het leven gaat over de laatste levensfase, over kiezen of laten gebeuren, over wat dat betekent voor jezelf en de mensen om je heen. Na meer dan een jaar voorbereiding is op 31 oktober de premiere. Die is bijna uitverkocht, maar we hebben extra speeldata ingepland. Geen excuus om het niet mee te maken dus.

       
    Theater - Het Wilde Oosten  
   
Voor het eerst te zien in Doetinchem: Ontdek vandaag het talent van morgen. Wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers die jaarlijks langs de steden van het Oosten trekt.
 
za 27 okt 20.30
 
 
 
       
    Theater - Het einde van het leven  
   
Een theatervoorstelling van Jos Spijkers over voltooid leven. Over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving
 
wo 31 okt 20.30 | wo 28 nov 20.30 | wo 12 dec 20.30 | wo 16 jan 20.30
 
 
 
       
    Theater - Met Open Ogen  
   
In Met Open Ogen vertellen drie Bosnië veteranen over de gruwelijke oorlog waar ze getuige van zijn geweest en over de problemen die ze bij thuiskomst ondervonden.
 
do 29 nov 20.30
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven