Lang Leve kunst

Ouderen en jongeren leven vaak in eigen werelden. We zijn ervan overtuigd dat verschillende generaties van elkaar kunnen leren en wat voor elkaar kunnen betekenen. Voorwaarde is wel dat je je in elkaar moet inleven en over vooroordelen heen moet stappen. Daarom hebben we de Slowdates opgezet. Maandelijks nemen jongeren en ouderen die elkaar nog niet kennen, de tijd om elkaar écht te ontmoeten. De eerste Slowdate is op maandagmiddag 14 januari op het jongerencentrum van de Gruitpoort. De jongeren willen dan het thema geld bespreken. Één van de jongeren zal als opmaat tot het gesprek vertellen hoe hij met bijbaantjes op internet geld verdient. Voor ouderen zal dit een nieuwe wereld zijn, verwachten ze. Hoe beleven ouderen en hoe beleven jongeren de waarde van geld en welke rol speelt geld in ieders leven? Dat zijn de onderwerpen die aan de orde zullen komen. Jan Menderink is gespreksleider. De jongeren zorgen voor iets lekkers waarvan ze denken dat de ouderen dat niet kennen.

De Slowdates worden mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De Leyden Academy zal een onderzoek gaan uitvoeren naar methodes om onderlinge beeldvorming tussen generaties te beïnvloeden.

Agenda vrijwilligers

18/1 t/m 8/2 - Zeg 'ns Ja! »
24/1 t/m 14/2 - Verhalenoogst »
1/2 t/m 8/2 - Dichtelsdag »
7/2 t/m 21/2 - Dierbare spulletjes »

Volledig overzicht »
 

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven