Gruitpoort
 Naast ons reguliere filmaanbod, met deze maand nog steeds extra veel Oscartoppers als The Favourite, Roma, Green Book en Bohemian Rhapsody, biedt de Gruitpoort elke maand ruimte aan bijzondere documentaires, kunstfilms en ander aanbod dat u niet zomaar in andere filmtheaters tegenkomt. Deze maand hebben we bijvoorbeeld weer één van onze jubileumparels: Een filmmarathon, aangekleed met hapjes en dinerbuffet.

Vier de liefde met deze voor Nederland unieke kans deze trilogie achter elkaar op het doek te aanschouwen. We volgen de relatie van Ethan Hawke en July Delpy van pril begin tot bitterzoet eind, door 3 decennia en in 3 gebieden van Europa. Een sprankelende filmervaring van de regisseur van Boyhood, volledig aangekleed met aan de filmlocaties aangepaste hapjes en dinerbuffet door onze eigen Merel. In Before Sunrise (1995) volgen we liefde op het eerste gezicht door Wenen, die zich in Before Sunset (2004) in Parijs herondekt om elkaar in Before Midnight (2013) op een Grieks eiland (bijna) kwijt te raken.

In deze 3 films, steeds 9 jaar later opgenomen, spelen July Delpy en Ethan Hawke niet alleen de hoofdrol, maar zijn zij ook verantwoordelijk voor het script (samen met regisseur Richard Linklater) waarvoor zij in 2005 werden genomineerd met een Oscar. De tijdsspanne en de unieke samenwerking tussen Hawke, Delpy en Linklater in zowel het schrijven als creëren, maakt de serie films tot een zeer bijzonder project.

       
    Arts in Cinema - Degas: Passion for Perfection  
   
Deze film neemt ons mee naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge, waarvan de grote collectie van Degas’ werk het meest representatief is van heel Groot Brittannië.
 
di 5 mrt 10.00 | wo 6 mrt 20.30
 
 
 
       
    Documentaire - Minding the Gap  
   
Oscarnominatie beste documentaire | Ruim 12 jaar filmde Bing zichzelf en zijn twee beste vrienden! Hij, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het skatepark, maar hebben door de omstandigheden moeite de stap naar volwassenheid te maken.
 
do 7 mrt 20.30 | za 9 mrt 13.30 | di 12 mrt 10.00
 
 
 
       
    Extra lange zondagmiddagfilm - Werk ohne Autor  
   
Monumentaal epos van de regisseur van Das Leben der Anderen over een kunstenaar die kind is in Nazi Duitsland, opgroeit in de DDR om in het westen tot wasdom te komen.
 
zo 10 en 31 mrt 14.00 | 188 min.
 
 
 
       
    Contact Film - Posoki  
   
Misho is een zakenman die diep in de schulden zit en als taxichauffeur bijklust om rond te komen. Een ontmoeting met zijn bankier Popov, die zijn zaak in beslag dreigt te nemen, drijft hem tot een wanhoopsdaad. Contact Film brengt elke maand een juweel uit de internationale filmkunst naar de Gruitpoort.
 
do 21 mrt 20.30 | di 26 mrt 13.30 | ma 1 apr 20.30 | wo 10 apr 20.30
di 16 apr 16.00
 
 
 
       
    Veur Altied - Een prijzenkast vol verhalen  
   
Filmregistratie van de jubileumvoorstelling over De Graafschap. Mét toegangsticket voor de tentoonstelling 65 jaar Superboeren in het Stadsmuseum.
 
za 23 mrt 19.00 en 21.00
 
 
 
       
    Filmmarathon + Maaltijd - Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight  
   
We volgen de relatie van Ethan Hawke en July Delpy van pril begin tot bitterzoet eind, door 3 decennia en in 3 gebieden van Europa. Een sprankelende filmervaring van de regisseur van Boyhood, volledig aangekleed met aan de filmlocaties aangepaste hapjes en dinerbuffet door onze eigen Merel
 
zo 24 mrt 14.30 - 22.30
 
 
 
       
    Arts in Cinema - Tintoretto: A Rebel in Venice  
   
Met de bijzondere deelname van Peter Greenaway, viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie het 500-jarige verjaardag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance.
 
do 28 mrt 16.00 | di 2 apr 10.00 | wo 3 apr 20.30
 
 
 
       
    Documentaire - Romijn  
   
In het kader van Wereld Autismedag gratis aangeboden door Rondom Autisme. Lotte (17) maakte een documentaire over haar autistische broertje.
 
di 2 apr 19.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven