Gruitpoort
 De zon als hij valt

Theatergroep Azijn

wo 20 mrt 20.30

Naar de gelijknamige novelle van Joost Oomen.

“Willen alle terroristen die niet écht dood zijn nu opstaan? Alsjeblieft? Ik hou niet van wat onverwacht is. Als iemand zich nu in een uitgebrand huis heeft verstopt en daar wacht met een geladen kalasjnikov om mij te verrassen en dood te schieten, dan wil ik dat je me nu waarschuwt.”

Na twee gewelddadige episodes uit de wereldgeschiedenis komen twee voorwerpen, het glazen oog van een vermoordde terrorist en de uitgedroogde pols van een verbrandde vrachtwagenchauffeur, toevallig in handen van een Spaans meisje en een Libische jongen. Voorwerpen hebben echter ook iets te willen en het Oog en de Pols willen maar één ding: bij elkaar komen. Aangestuurd door het oog waagt de jongen een poging om als bootvluchteling naar Europa te reizen, terwijl het meisje aan de andere kant van de woestijn en zee met de Pols wacht op hun komst. Wat volgt is een avontuur vol hunkering, over zandheuvels en door de Middellandse Zee. De zon als hij valt is een groots verhaal, over kleine voorwerpen en mensen.


Theatergroep Azijn
Theatergroep Azijn is een jong en klein professioneel theatergezelschap, dat voorstellingen met een ruig
randje voor de kleinere vlakkevloerzalen maakt. Het narratief van de voorstellingen staat altijd centraal, daarom wordt er vaak gewerkt met modern repertoire of een literatuurwerk. De regie is in handen van Ludy Graffelman, die opgroeide in Hengelo Gelderland.

       
    De Zon als hij Valt  
   
Een prikkelende voorstelling over het hebben van een doel en een plaats in de wereld, én de rol van toeval in verhalen.
 
wo 20 mrt 20.30
 
 
 
       
    Het einde van het leven  
   
Een theatervoorstelling van Jos Spijkers over voltooid leven. Over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving
 
wo 13 mrt 20.30 | wo 27 mrt 20.30 | wo 22 mei 20.30
 
 
 
       
    Autumn Breeze  
   
Een avondvullend theaterconcert van Esther Pelgrom | Groots, meeslepend en in staat om aan te raken.
 
vr 5 apr 20.15
 
 
 
       
    Hartstocht & Hotspot  
   
Theatergroep Maskerade speelt de voorstelling Hartstocht en Hotspot, een humoristisch stuk van Marian Kok en Jannie Nijland.
 
za 6 apr 15.00
 
 
 
       
    Stormhoofd  
   
Als het stormt in je hoofd, lacht het leven je niet altijd toe. Op psychische stoornissen rust nog altijd een taboe. Omdat zo’n stoornis je gedrag verandert. En ‘raar gedrag’, dat vinden mensen eng.
 
wo 26 jun 20.30
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven