Gruitpoort
 Filmmarathon met lunch:

Werk ohne autor + Gerhard Richter Painting

Kunst, Leven, Vrijheid en een aspergelunch van Merel. De perfecte 2e paasdag!

Naar aanleiding van Werk ohne autor, het epische verhaal van zijn leven, virtuoos verfilmd door Das Leben der Anderen regisseur Florian Henckel von Donnersmarck is de documentaire Gerhard Richter Painting heruitgebracht. We krijgen door beide films samen te bekijken een uniek beeld van zowel de kunstenaar aan het werk, als zijn oorsprong. Merel vult de tijd tussen beide films even virtuoos op met een van haar fameuze aspergelunches.(En voor wie één van beide films al gezien heeft of een andere keer wil zien, de lunch kan ook met één van beide films gecombineerd worden...)

 

11.30 Gerhard Richter Painting

Fascinerende documentaire over Gerhard Richter als schilder belicht vooral het proces van het maken van zijn kunst. Eén van ’s werelds bekendste, bestverkopende nog levende schilders, Gerhard Richter, is al een halve eeuw bezig te experimenteren met talloze technieken en ideeën.

13.10 Aspergelunch

Het is weer de tijd van het Witte Goud. Onze Merel serveert er een overheerlijk lunchbuffet mee.

14.00 Werk ohne Autor

Gebaseerd op het levensverhaal van Gerhard Richter. Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. 188 min. (met pauze)

       
    Filmmarathon met lunch: Werk ohne autor + Gerhard Richter Painting  
   
Kunst, Leven, Vrijheid en een aspergelunch van Merel. De perfecte 2e paasdag!
 
ma 22 apr 11.30 - 17.30 | incl. 2 films en lunch
 
 
 
       
    Extra lange zondagmiddagfilm - Werk ohne Autor  
   
2 Oscarnominaties | Monumentaal epos van de regisseur van Das Leben der Anderen over een kunstenaar die kind is in Nazi Duitsland, opgroeit in de DDR om in het westen tot wasdom te komen.
 
ma 22 apr 14.00 | zo 28 apr 14.00 | zo 5 mei 19.30
 
 
 
       
    Kunstdocumentaire - Gerhard Richter Painting  
   
Eén van ’s werelds bekendste, bestverkopende nog levende schilders, Gerhard Richter, is al een halve eeuw bezig te experimenteren met talloze technieken en ideeën | Contact Film brengt elke maand een juweel uit de internationale filmkunst naar de Gruitpoort.
 
ma 22 apr 11.30 | di 23 apr 10.00 | zo 28 apr 20.30
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven