Lang Leve kunst

NIEUW: Schrijverspoule Verhalenoogst

Terwijl de rest van Nederland geniet van vakantie, zijn we alweer bezig met de activiteiten voor het nieuwe seizoen. Er staat allerlei moois op de planning.

Heb jij al eens meegeschreven met Verhalenoogst? En genoten van het effect dat je verhaal had op een oudere? Vaak verrassend en ontroerend, voor beide partijen! Heb je nog niet eerder meegedaan, maar heb je wel interesse? Dan is deze oproep ook aan jou gericht!

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 25 keer op allerlei locaties in de West Achterhoek verhalen geschreven over herinneringen van ouderen.
We hebben de laatste edities gemerkt, dat er veel schrijvers zijn die liever best zelfstandig en op ‘eigen tijdstippen’ aan de slag willen. Tot nu toe organiseerden we Verhalenoogst telkens groepsgewijs op een vaste momenten. Ook wij voelen wel voor een flexibeler vorm. Kortom: tijd om Verhalenoogst in een nieuw jasje te steken!

Opzet Schrijverspoule Verhalenoogst
Samen met een andere schrijver ga je naar een locatie, waar ieder met één oudere in gesprek gaat, twee weken achter elkaar. In de derde week wordt het verhaal, net zoals in de 'oude' vorm van Verhalenoogst, voorgelezen aan de vertellers. Eén editie duurt dus 3 weken.
Jij geeft aan in welke maand, op welke dag(en) en welk dagdeel je inzetbaar bent. Je kunt ook aangeven als je met een bepaalde persoon op pad wilt. Alle schrijvers nemen we op in een schrijverspoule.
Aan de hand van deze gegevens maken wij een indeling en zoeken een bijpassende locatie.
Van oktober 2019 tot mei 2020 gaan we met deze opzet aan de slag, zonder docent en in tweetallen.

Op 4 en 11 oktober zijn er inspiratiebijeenkomsten en workshops.

Meer weten? Lees hier verder »

Beslagen ten ijs komen!
Ter voorbereiding op deze nieuwe manier van werken hebben we twee bijeenkomsten gepland, bedoeld voor mensen die al vaker hebben meegedaan èn voor nieuwelingen! De bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar we juichen het natuurlijk toe als je komt!

Agenda vrijwilligers

29/8 - Feestelijke afsluiting Zomerkriebels »
2/9 - Slowdate Eerste indruk »
13/9 - Zangworkshop Herfstpracht »
30/9 - Workshop Verhalen in de herfst »

Volledig overzicht »


 

 

Facebook Twitter


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
langlevekunst@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314-340943
Uitschrijven