Gruitpoort
 Gruitpoort verzorgt de cultuurprogrammering van het Stadsfeest met als thuisbasis het Mark Tennantplantsoen:

Cultuur Promoweide
Aan cultuur zal het niet ontbreken tijdens het Stadsfeest. Op het Mark Tennant Plantsoen organiseren verschillende culturele organisaties op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 12.00 en 17.00 uur activiteiten voor jong en oud! Ga creatief aan de slag met de kunstdocenten van de Gruitpoort of kom een kijkje nemen bij de activiteiten van de Stadskamer, Stadsmuseum, VUE, Meester Mokka, Muziekschool en Amphion. Op zondagochtend kun je de dag rustig beginnen en kom je helemaal in balans met een yogasessie om 10.30 uur. Natuurlijk is er ook genoeg te doen voor de allerkleinsten. Terwijl de ouders genieten van de muziek en een drankje met hapjes, spelen de kinderen in het zand met een echt mini kraantje, kunnen in de draaimolen, genieten ze van een theatervoorstelling, laten ze zich schminken of kijken ze naar de goochelaar. Kom je ook?

Urban Playground
Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 12.00 en 17.00 uur is de Urban Playground open op het Mark Tennantplantsoen. Kom kijken naar de professionele freestylers van The Spoked Society team op hun BMX fietsen of doe mee aan een graffiti workshop van Cantastic. Er is een miniramp aanwezig waar de pro’s van Spoked en Burnside demo’s geven en waar je ook zelf een poging kunt wagen of je beste tricks kunt oefenen. Verder komen Calisthenics Center Doetinchem, de Common Ground Crew en de SilverbackZ Crew onder andere demo’s freerunnen en AirTrack verzorgen en kun je onder begeleiding van deze profs zelf aan de slag. Proud Lifestyle en Spoked Society zullen ook aanwezig zijn met een shop. En natuurlijk zal er urban muziek worden gedraaid door DJ Danjah en Andr3zz Calderon.

JC
Het wordt vrijdagavond 30 augustus vanaf 19.00 uur een muzikaal feest voor jongeren op het Mark Tennantplantsoen. JC trapt af met verschillende dj’s, waarna de absurdistische ska band Goeiemiddag! én de Nederlandstalige feestmachine Andere Koek de muziekavond compleet maken.

Dans-musicalpodium
Ook dit jaar laten verschillende dans- en musicalgroepen hun talent zien aan het grote publiek. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september tussen 13.00 en 17.00 uur kun je genieten van verschillende optredens op het podium van het Simonsplein. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee te dansen of zingen!

 

Het Cursusaanbod in de Gruitpoort is helemaal vernieuwd

De docenten bieden hun cursussen binnen en buiten de Gruitpoort aan via www.gruitpoortcursussen.nl  en zijn ook te vinden op de cultuurpromoweide tijdens het stadsfeest.

       
    Events - Gruitpoort op het Stadsfeest  
   
De Gruitpoort is dit jaar cultureel partner van het Stadsfeest. Kom langs! Wij zorgen voor muziek, urban playground en vele andere culturele activiteiten voor jong en oud.
 
vr 30 aug t/m zo 1 sep
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven