Gruitpoort
 Naast onze reguliere voorstellingen en debatten (met de komende weken oa filmhits als Richard says Goodbye, Blinded by the Light, Once upon a time in Hollywood en Downton Abbey) biedt de Gruitpoort ruimte aan bijzondere theatervoorstellingen, documentaires, kunstfilms en andere filmevents. De komende week hebben we een bijzonder uitgebreid aanbod:

Het einde van het leven

De door Jos Spijkers in het kader van de Gruitpoort Theaterbroedplaats ontwikkelde voorstelling over voltooid leven speelt woensdag 25 september voor de laatste keer in huis. Ontroerend, raak, autentiek en met ruimte voor een lach! Er zijn nog een aantal kaarten.

Instinct

Het regiedebuut van Halina Reijn met Carice van Houten in de hoofdrol is vrijdag 27 september de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival en op hetzelfde moment als de rodeloper premiere te zien in 23 theaters, waaronder de Gruitpoort. We kijken mee op de rode loper en praten na met theatermaker Jos Spijkers over hoe het echt is in een tbskliniek.

The Game Changers

Met The Biggest Little Farm (over een gezin dat in 7 jaar een dor stuk land omtovert tot biologisch paradijs) en Veearts Maaike (over hoe onze natuur gelukkiger wordt als boeren dat worden) al in huis konden we de hypefilm van het moment: The Game Changers niet laten liggen. Een film van James Cameron (Titanic) over waarom Arnold Schwarzenegger, Lewis Hamilton en Jackie Chan en tal van atleten gaan voor plantaardige voeding. Alleen te zien op 28 en 29 september!

Van Gogh & Japan

Ondanks dat Van Gogh Japan nooit heeft bezocht, is dit het land met de grootste invloed op hem en zijn kunst. Van Gogh is niet te begrijpen zonder begrip van hoe de Japanse kunst in Parijs arriveerde. Vanaf 26 september!

       
    Documentaire - The Biggest Little Farm  
   
Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.
 
zo 22 sep 16.00 | di 24 sep 10.00 | vr 27 sep 18.30
 
 
 
       
    Theater - Het einde van het leven  
   
Laatste voorstelling | Een theatervoorstelling van Jos Spijkers over voltooid leven. Over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving
 
wo 25 sep 20.30
 
 
 
       
    Arts in Cinema - van Gogh & Japan  
   
“Ik benijd de Japanners”, schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd – Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam – is te zien waarom.
 
do 26 sep 16.00 | di 1 okt 10.00 | wo 2 okt 20.30
 
 
 
       
    De Nederlandse Filmnacht: Instinct  
   
Voorpremiere met nagesprek | In het regiedebuut van Halina Reijn speelt Carice van Houten een ervaren psycholoog, die geobsedeerd raakt door een zedendelinquent.
 
vr 27 sep 21.15 Voorpremiere met nagesprek
za 5 okt 20.30 | ma 7 okt 16.00 | di 8 okt 20.30 | wo 9 okt 16.00 alleen film
 
 
 
       
    Extra documentaire - The Game Changers  
   
Een revolutionaire documentaire over plantaardige voeding.
 
za 28 sep 18.30 | zo 29 sep 18.30
 
 
 
       
    Documentaire - Veearts Maaike  
   
Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.
 
zo 29 sep 16.00 | ma 30 sep 20.30 | di 1 okt 16.00 | di 8 okt 10.00
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven