Gruitpoort
 Het Nieuwscafé en het Onderwijsgesprek starten deze maand hun seizoen tenmidden van een nog steeds uitdeiend aanbod van muziek-, kunst-, dans- en ontmoetings-events in de Gruitpoort. Oktober mag met recht een eventrijke maand genoemd worden.

Nieuwscafé

Het Nieuwscafé van dagblad de Gelderlander is er elke eerste zondag van de maand om 14.00. In een muzikaal omlijste talkshow van een uur intverviewen journalisten van de Gelderlander gasten en verhalen uit de krant en brengen de mensen achter het nieuws naar het podium van de Gruitpoort. Deze maand voor en tegenstanders van winkels open op zondag, de mensen achter een Armeens gezin dat toch mag blijven vanwege het kinderpardon en platenwinkelbaas Wim Vriezen over waarom hij de Popronde naar Doetinchem haalde.

Het Onderwijsgesprek

Voor het Onderwijsgesprek gaat de Gruitpoort de samenwerking aan met de scholen(koepels) van de regio en nodigt 3 keer per jaar een gerenommeerde spreker uit voor een inspiratieavond op het snijvlak van onderwijs en maatschappij. Op 10 oktober is hoogleraar neuropsychologie Jelle Jolles te gast, hij spreekt onder leiding van Wendelien Wouters over de verschillen tussen jongens en meisjes. Voor onderwijsprofessionals en andere belangstellenden. Let op: Wegens grote belangstelling is deze editie verplaatst naar schouwburg Amphion.

       
    Events - van Gogh & Japan  
   
Arts in Cinema | “Ik benijd de Japanners”, schreef Van Gogh aan zijn broer Theo. In de tentoonstelling waarop deze film is gebaseerd – Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam – is te zien waarom.
 
wo 2 okt 20.30
 
 
 
       
    Events - Danspodium  
   
Van hiphop tot ballet en van modern tot klassiek, het komt allemaal voor op het Open Danspodium.
 
za 5 okt 13.00 en 14.30
 
 
 
       
    Events - Doetinchem op de Planken  
   
Ook dit jaar zal de Gruitpoort weer deelnemen aan het muzikale evenement Doetinchem Op de Planken met 3 huiskamerconcerten.
 
zo 6 okt 13.30
 
 
 
       
    Events - Nieuwscafé  
   
Winkels open op zondag, Armeens gezin mag blijven en Wim Vriezen (popronde) op de sofa. Actuele en opmerkelijke zaken uit de Doetinchemse samenleving worden over het voetlicht gebracht in een talkshow van een uur.
 
zo 6 okt 14.00
 
 
 
       
    Events - Slowdate  
   
De Slowdate is een ontmoeting tussen jongeren en ouderen.
 
ma 7 en 14 okt 15.00
 
 
 
       
    Events - Taalcafé  
   
Ben je anderstalig en heb je zin in een gezellig avondje Nederlands oefenen in de informele sfeer van het Gruitpoort Café?
 
elke maandag 19.30
 
 
 
       
    Events - RAS-café  
   
Het RAS-Café (RondomAutismeSpectrum-café) staat voor een gezellig samenzijn met als doel nieuwe mensen ontmoeten d.m.v. gesprekken en activiteiten, informatie uitwisselen, problemen bespreken of gezellig een praatje maken of een spelletje doen.
 
do 10 okt 19.30
 
 
 
       
    Events - Het Onderwijsgesprek: Jelle Jolles - Jongens in een Juffenwereld  
   
Let op: wegens grote belangstelling verplaatst naar Amphion | Jelle Jolles is hoogleraar neuropsychologie en directeur van het Centrum Brein & Leren en gaat het gesprek met ons aan over de verschillen tussen jongens en meisjes in het onderwijs.
 
do 10 okt 20.00
 
 
 
       
    Events - KunstBus  
   
De KunstBus gaat op vrijdag 11 oktober naar de wijk Roombeek, in Enschede. Vervolgens gaat de KunstBus naar het klooster Bentlage, in de buurt van Rheine (Duitsland).
 
vr 11 okt 9.00
 
 
 
       
    Events - Muziek Meeting Achterhoek  
   
Een dag waarbij iedereen die van muziek houdt wordt uitgenodigd om in gesprek te gaan
 
za 12 okt 12.00
 
 
 
       
    Events - CoderDojo Doetinchem  
   
Gratis leren coderen/ programmeren, robots bouwen, websites coderen, apps ontwikkelen, games te developen en nog veel meer...
 
za 12 en 26 okt 13.00
 
 
 
       
    Events - Achterhoek Business Challenge  
   
Is uw bedrijf slimmer dan de rest? Ga dan de challenge aan!
 
wo 16 okt 19.00
 
 
 
       
    Events - Popronde Doetinchem  
   
De popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio. Verschillende bands treden op in JC en in de rest van Doetinchem.
 
za 18 okt 16.00
 
 
 
       
    Events - Slowdate Overnight: Feestelijke Afsluiting  
   
6 jongeren en 6 ouderen gaan de uitdaging voor een driedaagse Slowdate Overnight aan. Dit is de feestelijke afronding van hun driedaagse verblijf op de Gruitpoort.
 
zo 27 okt 14.00
 
 
 
       
    Events - Oud = In Editie 5  
   
Goed oud worden, wat is dat en hoe doe je dat eigenlijk? Welke vraagstukken kun je tegenkomen? Socrates zei het al: “Vragen stellen is belangrijker dan ze beantwoorden”.
 
do 31 okt 11.00
 
 
 
       
    Events - Gauguin in Tahiti: Searching for A Lost Paradise  
   
Arts in Cinema | Van Tahiti en de Marquesaseilanden, in de panorama’s die Gauguin zag en schilderde, tot de Amerikaanse musea waar zijn kunst nu wordt gepreserveerd.
 
do 31 okt 16.00
 
 
 Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven