Gruitpoort
 Films over kunst maken in onze online filmzaal

Toneelgroep Maastricht maakte een Coronaproofthriller over een toneelgroep in quarantaine. Omdat deze theaterfilm nu ook beschikbaar is in onze online filmzaal op Picl zetten we deze week naast Lockdown films en documentaires in het zonnetje die gaan over het maken van kunst: Over schilders, filmmakers en theatermakers. Zodat we ons weer langzaam kunnen voorbereiden op het maken van kunst in de Gruitpoort. En tot die tijd steunt u ons door dat prachtige aanbod op Picl te bekijken! Ga dus snel naar www.gruitpoort.nl/picl of klik op de titels voor meer informatie.

Lockdown

Een komische thriller van Toneelgroep Maastricht en regisseur Pieter Kuijpers over het leven in quarantaine. Heel Nederland wordt keihard geraakt door de coronacrisis. Zo ook toneelgroep Maastricht. Wanneer alle theaters op last van de regering hun deuren sluiten, dreigt zelfs faillissement. Artisitiek leider Michel heeft grote zorgen. Over de toekomst van zijn gezelschap maar ook over zijn eigen gezondheid. Michel heeft astma en behoort tot de zogenaamde risicogroepen. En ook zijn hypochondrie helpt niet mee.
Gelukkig komt goede vriend en compagnon Servé met een oplossing. Wat als ze de Oresteia, het toneelstuk waarmee ze binnenkort in première zouden gaan, via internet spelen? Gewoon uit hun beider huiskamers? Zo kunnen ze toch nog wat publiek trekken en wellicht de hoogste financiële nood dichten in afwachting van hulp van de regering.

“Een verrassend en mooi teken van leven van de theatermakers uit Maastricht” ★★★★ NRC

“Een hybride kunstvorm waarin de twee disciplines (film en toneel) naadloos in elkaar overgaan” ★★★ Volkskrant

 

       
    Documentarie - Varda par Agnès  
   
Blik terug op het leven van de grootmoeder van de Franse film: Agnès Varda.
 
 
 
       
    Film - Drama Girl  
   
Een jonge vrouw krijgt de kans om de hoofdrol te spelen in een film die haar eigen levensverhaal weerspiegelt. Waar eindigt de realiteit, en waar begint het verhaal?
 
 
 
       
    Film - Portrait de la jeune fille en feu  
   
Over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Bretagne, 19e eeuw. Een schilder krijgt de opdracht stiekem de adelijke dochter te portretteren.
 
 
 
       
    Theaterfilm - Lockdown  
   
Toneelgroep Maastricht maakte een coronathriller: 2 Stellen. 2 Computers. 1 Crisis. Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine.
 
 
 
       
    Film - Mrs. Lowry and Son  
   
Vermakelijke biografie over de beroemde Engelse schilder L.S. Lowry (Timothy Spall) die nooit bekend was geworden als het aan zijn chagrijnige oude moeder had gelegen (Vanessa Redgrave).
 
 
 
       
    Film - Werk ohne Autor  
   
Indrukwekkend filmepos van de maker van 'Das Leben der Anderen' over het leven van kunstenaar Gerhard Richter.
 
 
 
       
    Documentaire - Stop Filming Us  
   
Een zelfkritische film die de discussie over de westerse blik op Congo op scherp zet. Mag je als blanke filmen in Afrika?
 
 
 


Voor meer informatie over al onze activiteiten, kijk op www.gruitpoort.nl.
Of bel 0314 340943.


Gruitpoort Doetinchem
Hofstraat 2
7001 CD Doetinchem
info@gruitpoort.nl
Telefoon: 0314- 340943
Uitschrijven