Filmhuis

Gruitpoort Filmhuis

Het Gruitpoort Filmhuis is dé plek voor de filmliefhebber en natuurlijk voor een verrassend avondje uit. Zes avonden, drie middagen en een ochtend per week per week draait er een kwaliteitsfilm uit binnen- of buitenland. Prijswinnende films uit de hele wereld, die zich onderscheiden van de massa door een bijzonder verhaal, prachtige beelden en bevlogen acteurs.

Speciaal (maar niet alleen) voor ouderen is er op dinsdagochtend en -middag, een kijkmoment. En natuurlijk begint het filmhuisseizoen iedere zomer met het Buitenfilmfestival, wellicht ook bij jou in de wijk?

Vertoonmomenten

Het filmhuis draait iedere avond, behalve woensdagavond, om 20.30 uur. Op dinsdagmiddag om 14.00 en vrijdag- en zaterdagmiddag om 15.00 is er een matinéevoorstelling. Vanaf januari 2017 is er elke dinsdagochtend om 10.00 een ochtendvoorstelling. Per week draaien drie verschillende titels, waarvan één of twee nieuwe. Een titel draait in een week zowel op een of meerdere avonden, als in een matinéevoorstelling. Zo heeft iedereen de kans om alle titels te zien.

Vrijwilligers

Het filmhuis wordt bijna helemaal gerund door ongeveer 30 enthousiaste vrijwilligers. Wie vrijwilliger wordt van Gruitpoort Filmhuis heeft naast een onmiskenbare affiniteit met het medium film ook een klantvriendelijke instelling en natuurlijk wat vrije tijd.

Wij bieden onze vrijwilligers leuk werk in een prettige omgeving, enthousiaste collega's, aardige bezoekers, gratis toegang tot al onze prachtige films en de mogelijkheid om naast de draaiavonden ook op andere gebieden werkzaam te zijn. Deelname aan vergaderingen of een van de werkgroepen zoals publiciteit, buitenfilm, techniek of kinderfilm wordt op prijs gesteld.

Lijkt het je wat? Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met een van de vrijwilligers of vul het contactformulier in!

Kwaliteitsfilm in de Achterhoek

In de omgeving zijn er filmhuizen in Didam, Dieren, 's-Heerenberg, Winterswijk, Zevenaar en Zutphen, alsmede videovertoners met een artistieke programmering in Doesburg, Lichtenvoorde en Ulft.  Daarnaast verzorgt  rondreizende videovertoner Seniorencinema voorstellingen op locatie.

Onze partner voor het filmhuis


 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 21 oktober 2018

Den Skyldige (The Guilty)

Lessen 23 oktober 2018

3D Lab

Theater 27 oktober 2018

Het Wilde Oosten

Events 22 oktober 2018

Taalcafé

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap