Lang Leve Kunst

Lang Leve Kunst, foto Martin Melissen

Als je ouder wordt, is zingeving en een sociaal netwerk belangrijker dan ooit. En cultuur is een prachtig middel daarvoor: het houdt je vitaal en brengt je in contact met andere mensen.

In het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap coachen we vrijwilligers (naobers) bij de uitvoering van kunstactiviteiten met ouderen. Passie voor kunst staat centraal. Dat is leuk voor de ouderen èn voor de naobers. Zo bezorgen we soms heel kwetsbare of eenzame ouderen onverwacht mooie momenten. “Nog maar zelden genieten we zo! Vooral de Hip Hop muziek maakte veel indruk”. “Nooit gedacht dat ik nog eens op het podium zou staan. Dit was de mooiste middag sinds tijden.”

Het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap bevordert structurele cultuurparticipatie van ouderen door culturele activiteiten in de directe omgeving van en mét ouderen te organiseren. Een vorm van kunstzinnig naoberschap.

Online magazine

Lees ons online magazine Age Friendly Cultural City Doetinchem.

Bekijk alle online magazines van de Gruitpoort »

De samenwerkingspartners van Lang Leve Kunst en Naoberschap zijn Markenheem, Sensire, Attent, De Herbergier, De Liemerije, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, Het Cultuur- en Erfgoedpact (met o.a. gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Montferland, Oude IJsselstreek, Doesburg en de provincie Gelderland) en De Gruitpoort. Het programma wordt gesubsidieerd door het RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo en het Fonds Cultuurparticipatie. Op uitvoeringsniveau wordt samengewerkt met stichting Welcom en Buurtplein BV.

Foto's: Martin Melissen/Ronald Falke

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap