Lang Leve Kunst en Naoberschap Coronaproof

Coronaproof

Lang Leve Kunst en Naoberschap blijft in beweging en past zich aan de omstandigheden aan! Tijd voor meer kleinschalige kunstactiviteiten voor bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. We zorgen ervoor dat het kan, uiteraard coronaproof. Meedoen als vrijwilliger? Kijk welke activiteit bij je past en meld je aan voor een van de kennismakingsbijeenkomsten. De ontmoeting staat hoog in ons vaandel en samen plezier beleven aan een kunstactiviteit ook! Voorlezen, samen muziek beluisteren, verhalen opschrijven of naar een hoorspel luisteren; telkens één vrijwilliger met één oudere. Als vrijwilliger ga je in het algemeen vijf keer een half uurtje naar een bewoner op een van de zorglocaties in de regio. Dagdeel en locatie in overleg. En tussendoor houden we graag contact met je. Meld je aan bij info@gruitpoort.nl

Activiteiten

Op de Buis (hoorspel): samen kijken naar filmpjes met korte hoorspelen en verhalen (soms in het dialect). Als je op pad gaat, krijg je van ons filmpjes mee die je op je eigen laptop of Ipad afspeelt. Het is bedoeld voor mensen met dementie en voor anderen. De kennismakingsbijeenkomst is op vrijdagochtend 30 oktober om 10.00 uur tot ca 11.00 uur met Okkie Klinkspoor.

Samen muziek luisteren: samen met de bewoner naar muziek van zijn keuze luisteren. Je neemt je eigen laptop of Ipad mee. Het is bedoeld voor mensen met dementie en voor anderen. De kennismakingsbijeenkomst is op maandag 2 november van 15.00 uur tot ca. 16.00 uur met Ietsje Kuiper Wierstra.

Verhalenoogst: een verhaal van iemand optekenen. De bewoner vertelt je wat dingen uit zijn leven. Thuis werk je een bepaald stukje uit tot een verhaal. De laatste keer lees je het verhaal voor en overhandig je het aan de verteller. Als je op pad gaat neem je pen en papier mee of laptop of opnameapparaat. Kennismakingsbijeenkomst is op donderdag 5 november, van 14.00 uur tot ca. 15.00 uur met Beatrijs Ouwehand.

Voorleesbrigade: korte verhalen en gedichten voorlezen. Voor wie het kan ook in het dialect. Je neemt verhalen en/of gedichten mee. Okkie helpt je bij het kiezen. Het is bedoeld voor mensen met dementie en voor anderen. De kennismakingsbijeenkomst is op dinsdag 17 november 13.30 tot ca 15.00 uur met Okkie Klinkspoor.

Foto: Carlijn Gerretschen


Jaarverslag 2019

Terugkijkend op 2019 stellen we vast dat we dit jaar nog meer ouderen hebben bereikt. Er was een groei van maar liefst 19%. Dit komt door het grote lokale draagvlak en de tomeloze inzet van vrijwilligers, kunstenaars en partners. Ook landelijk valt op wat er in de Achterhoek gebeurt. Op voorspraak van de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo zijn we door ZonMw uitgenodigd mee te doen aan een groot landelijk onderzoeksprogramma en met trots ontvingen we de Jo Visser award voor onze inspanningen om generaties met elkaar in contact te brengen.

Lees het jaarverslag »
 


ONlINE MAGAZINES

Regelmatig verschijnen er online magazines over Lang Leve Kunst en Naoberschap. Vind hieronder alle edities over dit onderwerp.

Editie 8 - 16 oktober 2019 | Jonge RottenEditie 7 - 26 november 2018 | Vrijwilligers


 
Editie 4 - 15 maart 2018 | Age Friendly Cultural City Doetinchem

Editie 3  - 23 november 2017 | Lang Leve Kunst, Passie gaat niet met pensioen

 

Foto's: Ronald Falke en Martin Melissen (o.a.)

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap