Boek Kras & Kunstig

“Wist jij dat er op dit moment alleen al in de West-Achterhoek meer dan 33.000 mensen van 65 jaar en ouder wonen? En dat aantal groeit de komende jaren alleen nog maar. Kunnen we daar niet iets mee?” Met deze vraag van Machteld in het voorjaar van 2012 startte het allemaal. Een goed plan, vond ik. ‘’Hoe beginnen we daaraan?’’

Machteld wist het. “We hebben hier minstens 100 muziekverenigingen, 60 koren, 45 toneelverenigingen, 20 dansgroepen en beeldende kunstkringen. Allemaal mensen die vanuit passie met kunst bezig zijn. Misschien kunnen we die wel aan elkaar koppelen?” En daar begon ze. Met een verhalenproject. En toen een theaterproject. Prachtige ontmoetingen bracht ze tot stand. Met mensen die vaak tot tranen geroerd waren. Want het werkte: het samenbrengen van ouderen en vrijwilligers via kunst. Want kunst doet een beroep op wat je (nog) wél kunt.

Het viel op bij de zorginstellingen, bij scholen, bij bedrijven en fondsen. De ene na de andere partner wilde meedoen, met het programma Lang Leve Kunst & Naoberschap tot gevolg. Een co-creatieprogramma waarin we de creativiteit van ouderen, vrijwilligers, kunstenaars, scholieren tot prachtige ontmoetingen laten leiden.

Tien willekeurige voorbeelden laten we in dit boek zien. Gekozen uit maar liefst 799(!) activiteiten. Stuk voor stuk onvergetelijke levensgelukjes. Geniet er van.

Download Kras & Kunstig.

 

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap