De Beeldende Box

Een doos boordevol beeldende opdrachten en materialen om creatief mee aan de slag te gaan en zo in zomerse stemming te komen, dat is de Beeldende Box, bestemd voor ouderen die in verpleeghuizen wonen. Activiteitenbegeleiders hebben behoefte aan nieuwe, kunstzinnige ideetjes. Achterhoekse kunstenaars weten daar wel raad mee en hebben, op verzoek van Lang Leve Kunst, kleine opdrachten bedacht. En die zitten allemaal in de Beeldende Box, waarvan er de komende tijd bijna 70 aan Achterhoekse woonzorgcentra cadeau worden gedaan. Met dank aan het Fonds Sluyterman van Loo, het RCOAK en het Oranjefonds.

Beeldend kunstenares Berna Bonekamp vertelt: “De verbeelding de vrije loop laten, daar gaat het om in de Beeldende Box. Als de materialen door je handen gaan en je al die kleuren ziet, worden de zintuigen geprikkeld en krijg je vanzelf zin om iets te maken. Dat geldt trouwens voor jong én oud. Er zijn allemaal opdrachten rond het thema zomer. En er kan gewerkt worden met diverse materialen zoals papier, stof, klei, kleurpotloden en verf.”

De opdrachten van de Beeldende Box worden samen met de activiteitenbegeleiders uitgevoerd. Wie weet zijn daar binnenkort ook weer mensen van Lang Leve Kunst bij aanwezig, want de deuren van de verpleeghuizen gaan langzaam open.

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap