Kunst door de Brievenbus

Het is een tijd waarin iedereen aan huis gekluisterd is. En dat betekent gelukkig niet dat we niets leuks kunnen doen!

Bij het project Kunst door de Brievenbus krijgen deelnemende ouderen elke week een tekenopdracht op een kaart door de brievenbus. Zo brengen we deze bijzondere tijd letterlijk “in kaart”. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal en/of bijgevoegde kleurpotloden en ze zijn bedoeld om de fantasie te prikkelen en plezier te geven.

Deelnemers worden gekoppeld aan een mede-creatieveling waarmee ze hun creatieve ervaringen kunnen delen. Het is natuurlijk helemaal leuk, als de deelnemer zelf iemand weet met wie hij/zij aan de slag wil, bijvoorbeeld een kleinkind of een buurtgenoot. Als een opdracht af is, willen wij deze graag zien! De deelnemer zet het resultaat bijvoorbeeld voor het raam en de koppelgenoot (of iemand anders) komt een foto maken. Of een foto van het werk wordt gemaild naar de Gruitpoort. Het is ook mogelijk om als individu mee te doen. Deelname is kostenloos en is voor 6 opdrachten. Als de deelnemer de smaak te pakken heeft, kan de volgende serie van 6 opdrachten aangevraagd worden.

Met de resultaten van de mensen die meedoen stellen we uiteindelijk een (online) expositie samen. Dat gebeurt anoniem, met alleen leeftijd en woonplaats van de deelnemers erbij vermeld.

Wilt u meedoen aan Kunst door de Brievenbus? Geef uw naam, telefoonnummer, adres of emailadres aan ons door via

  • info@gruitpoort.nl Vermeld ‘Kunst door de Brievenbus'
  • Gruitpoort: 0314 340943
  • Van 25 juli tot en met 16 augustus zijn wij niet bereikbaar

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap