Op de Stoep

Op de Stoep
Iedereen leeft mee met de ouderen die nu in de verpleeghuizen binnen moeten blijven. De afdeling Lang Leve Kunst van de Gruitpoort bedenkt activiteiten die voor wat afleiding kunnen zorgen of een mooi moment om van te genieten. Door samen kunst te beleven, kunnen we toch die saamhorigheid voelen, zo belangrijk in deze tijd. Plezier beleven aan een mooi optreden kan onze gedachten even verzetten en het binnen blijven verlichten. Een corona vergeetmomentje! Dat is wat de kunstenaars van de Gruitpoort komen brengen.

Muziek, dans en beeldende kunst
Binnenkort zullen kunstenaars bij diverse verpleeghuizen in de Achterhoek op de stoep van de binnenplaats staan! Zij zullen buiten 1 of meerdere optredens verzorgen voor kleine groepen bewoners, want niet iedereen kan tegelijkertijd op het balkon of bij het raam staan! Er zal gedanst, gezongen, gemusiceerd, geacteerd en geschilderd worden om zowel de ouderen als de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en ze te laten weten dat ze er niet alleen voor staan!

Corona proof
Uiteraard is elke activiteit corona proof! Daarom zijn het “ stoepsolo’s! “ Eén kunstenaar verzorgt het optreden en wordt begeleid door een vrijwilliger die alle randvoorwaarden goed in de gaten houdt!

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap