‘t Praatje

Het is best stil geworden voor veel ouderen. Het gesprekje op de hoek met de aardige buurvrouw is even van de baan en die leuke kennis komt voorlopig niet meer op bezoek om nieuwtjes uit te wisselen bij een bakkie leut. Maar u hebt natuurlijk nog steeds wel van alles te vertellen! Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort en Kruiswerk Achterhoek Liemers starten een nieuwe telefonisch project genaamd ’t Praatje. Het is er voor mensen die gewoon, zoals de naam al zegt, een praatje willen maken.

Vrijwilligers van Lang Leve Kunst bellen ouderen uit de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek die behoefte hebben aan een praatje op en samen hebben ze dan 6x een gesprekje van een kwartiertje, over dat wat hen deze dagen bezighoudt. Het is ook mogelijk om een praotje te maken (dus in dialect van gedachten te wisselen). Contact maken met ouderen is het hoofddoel van dit project.

Gesprekjes met ouderen leveren vaak prachtige uitspraken op waaruit levenservaring en levenslust spreekt. Ook worden zorgen en verdriet gedeeld, zeker nu.

Als er bijzondere uitspraken voorbij komen, proberen de vrijwilligers ze te vangen en op te schrijven. Tesamen vormen ze een beeld van dat wat ouderen in de Achterhoek bezighoudt in deze tijd van corona. Dit gebeurt uiteraard anoniem. Hebt u behoefte aan een praatje? Meld u dan aan!

Aanmelden (liefst) per mail of via de telefoon o.v.v. ‘t Praatje

•Mail: info@gruitpoort.nl Vermeld uw naam, telefoonnummer en woonplaats.

•Telefoon Gruitpoort: 0314 340943, maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur

•Telefoon Kruiswerk: 0134 357430, kies optie 2, maandag t/m vrijdag 9.00 tot 13.00 uur

Corona

Door het coronavirus zitten ook ouderen noodgedwongen thuis. De dagopvang is gesloten, vrijwilligerswerk stopt, bezoek komt niet meer langs en daardoor hebben mensen weinig om handen. Lang Leve Kunst en Naoberschap kijkt samen met vrijwilligers, kunstenaars en Kruiswerk Achterhoek Liemers naar wat wel mogelijk is en wil zo ouderen door middel van kunst mooie momenten laten beleven. Onlangs werd de Telefonische Voorleesbrigade gelanceerd. In voorbereiding: een schrijfproject en een kunstproject per post.

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap