Kunst aan huis

“Het is zo mooi om zoiets thuis te kunnen doen, want ik ben veel alleen. Samen met iemand die ik nog niet kende, kunst beleven. Ik denk hier nog vaak met veel plezier aan terug!”

Lijkt het u leuk eens iemand te ontmoeten die u nog niet kent en samen een paar keer bij u thuis te genieten van kunst en cultuur? Bent u 55+? Doe mee met Kunstuurtje aan huis!

Wat is Kunstuurtje aan huis?

Samen met een kunstenaar en/of een vrijwilliger geniet u van een culturele activiteit bij u thuis. Actief of alleen luisterend of kijkend. Bijvoorbeeld met verhalen en gedichten (voor)lezen of schrijven, zingen, schilderen, tekenen, muziek luisteren of maken. Er is veel mogelijk. Als u dat wenst, maakt u zelf iets.

Hoe werkt Kunstuurtje aan huis?

De eerste keer komt iemand van Lang Leve Kunst bij u thuis kennismaken. Op basis van uw wensen en interesses wordt een plannetje  gemaakt. Daarna gaat u, verdeeld over drie weken, samen met een kunstenaar of vrijwilliger aan de slag, gezellig bij u thuis.

Heeft u de smaak te pakken gekregen? Dan kunt u daarna meedoen aan andere activiteiten, zoals de telefonische Voorleesbrigade of kunstactiviteiten in de buurt.

Aanmelding en kosten

U kunt zich aanmelden via info@gruitpoort.nl of bellen met de Gruitpoort op 0314 - 340943. Vermeld “Kunstuurtje aan huis” met uw naam, woonplaats en telefoonnummer. Wij nemen daarna contact met u op. Voor u zijn er geen kosten.

Oude IJsselstreek

We zijn begonnen met dit project in de gemeente Oude IJsselstreek. Er zijn al diverse ouderen met een vrijwilliger met kunst en cultuur aan de slag gegaan en dat smaakt naar meer. We werken samen met praktijkonersteuners en wijkverpleging. De vrijwilligers zijn geselecteerd door de Gruitpoort.

Kunst aan de Keukentafel in Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst stelde eind 2018 een subsidie beschikbaar voor Kunst aan de Keukentafel. Hierbij werken we samen met kunstenaars. Zie https://www.gruitpoort.nl/pagina/lang-leve-kunst/kunst-aan-de-keukentafel.html

 

 

 

 

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap