Praten over Prenten

Praten over prenten is een workshop voor vrijwilligers. De workshop wordt op aanvraag (gratis) aangeboden aan groepen vrijwilligers.

Hoe leuk is het niet om samen met iemand naar prenten te kijken en daarover te praten! Wat zie je allemaal en hoe kijk je ernaar? Wat valt het eerst in het oog en wat pas later? Wat zie je aan kleuren, aan uitdrukkingen en aan vormen? Maar een prent kan ook allerlei dingen met je doen en gevoelens oproepen. Ook daarover kan je praten.

In de workshop ‘Praten over Prenten’ bekijkt u eerst met de groep een aantal prenten. Het gaat er dan om wat je echt ziet, de objectieve waarneming, maar ook om wat je voelt, de subjectieve waarneming. Daarna wordt besproken hoe u als vrijwilliger ‘Praten over prenten’ kan gebruiken. Bijvoorbeeld in een gesprek met iemand die u bezoekt. Welke vragen stel je, welke vragen niet en hoe stuur je het gesprek? Daarna gaat u in kleine groepjes zelf aan de slag.

Het is leuk (maar hoeft niet) als u voor de workshop een prent, foto of reproductie meeneemt van iets wat u mooi vindt. Bijvoorbeeld uit een prentenboek of fotoboek (en de bibliotheek staat er mee vol!) of uit een tijdschrift. En natuurlijk zorgen wij ook voor allerlei prenten.

De workshop wordt gegeven door Berna Bonekamp. Zij is beeldend kunstenaar en is verbonden aan het Stadsmuseum en de Gruitpoort in Doetinchem.

foto: Marian Oosterink

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap