Schrijverspoule Verhalenoogst

 

Inmiddels hebben al veel mensen meegeschreven met Verhalenoogst, een project van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort. Een project waarbij vrijwilligers anekdotes uit het leven van een oudere opschrijven. Het effect was vaak verrassend en ontroerend, voor beide partijen! Heb je nog niet eerder meegedaan, maar heb je wel interesse? Dan is deze oproep ook aan jou gericht!

 

 

We hebben de afgelopen jaren al meer dan 25 keer op allerlei locaties in de West Achterhoek verhalen geschreven over herinneringen van ouderen. We hebben de laatste edities gemerkt, dat er veel schrijvers zijn die liever best zelfstandig en op ‘eigen tijdstippen’ aan de slag willen. Tot nu toe organiseerden we Verhalenoogst telkens groepsgewijs op vaste momenten. Ook wij voelen wel voor een flexibeler vorm. Kortom: tijd om Verhalenoogst in een nieuw jasje te steken!

 

Opzet Schrijverspoule Verhalenoogst

Samen met een andere schrijver ga je naar een locatie, waar ieder met één oudere in gesprek gaat, twee weken achter elkaar. In de derde week wordt het verhaal, net zoals in de “oude” vorm van Verhalenoogst, voorgelezen aan de vertellers. Één editie duurt dus 3 weken. Je mag zelf je wensen ivm een koppelgenoot kenbaar maken.

Jij geeft aan in welke maand, op welke dag(en) en welk dagdeel je inzetbaar bent. Je kunt ook aangeven als je met een bepaalde persoon op pad wilt. Alle schrijvers nemen we op in een schrijverspoule.

Aan de hand van deze gegevens maken wij een indeling en zoeken een bijpassende locatie.

Van oktober 2019 tot mei 2020 gaan we met deze opzet aan de slag, zonder docent en in tweetallen.

 

Beslagen ten ijs komen!

Ter voorbereiding op deze nieuwe manier van werken plannen we met regelmaat workshops van Beatrijs Ouwehand en Lieke Deelstra, bedoeld voor mensen die al vaker hebben meegedaan èn voor nieuwelingen. De bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar we juichen het natuurlijk toe als je komt!


Je kunt je op elk moment inschrijven als schrijfvrijwilliger door te mailen naar info@gruitpoort.nl.

Docente Lieke Deelstra:

Van de kunstacademie naar de theaterschool, van communicatietrainer naar biografisch begeleider, van theaterdocent naar schrijfdocent… Lieke is als coach, theatermaker, trainer, docent en loopbaanbegeleider verbonden aan heel diverse projecten waarbij het verhaal centraal staat.

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap