Rietveldlyceum

Leerlingen van het Rietveldlyceum doen jaarlijks mee aan projecten met ouderen.

hebben de afgelopen jaren meerdere keren exposities voor ouderen georganiseerd. Daarbij lieten ze zich inspireren door verhalen van ouderen.

2018 DE RODE LOPER

Op intiatief van de sectie Nederlands interviewen leerlingen ouderen over hoe ze vroeger uitgingen. Leerlingen en oudern ontmoeten elkaar in theater Amphion dat dit jaar 50 jaar bestaat. De leerlingen schrijven een verhaal. De beste verhalen worden in regionale media gepubliceerd.

het project vindt plaats in mei 2018. Meer informatie volgt.

2016, 2017, 2018 KIJK MIJ NOU!

'Kijk Mij Nou!' is een activiteit die vanuit de stijlmodules wordt aangeboden. Leerlingen werken met ouderen aan een gemeenschappelijk zelfportret en onderwijl praten ze over overeenkomsten en verschillen in hun leven.Beeldend kunstenaar Lennart Brinkhuis begeleidt dit project.

2015 VERHALENEXPO

In maart 2015 vond het project VERHALENEXPO op Den Ooiman plaats. Na hun bezoek aan ouderen maakten de leerlingen op school boekjes en twee- en driedimensionale kunstwerken. Tijdens de Verhalenexpo lieten ze die zien aan de ouderen die ze eerder hadden ontmoet.

Voor jong en oud waren er ontroerende momenten. Ouderen merkten dat er op een respectvolle manier naar hun geluisterd was en dat hun ervaringen van betekenis zijn. Jongeren realiseerden zich dat het feit dat ze naar school gaan en daarna mogen studeren, een verworvenheid is en dat dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is als ze altijd dachten.

 

 

 

© Gruitpoort 2018 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap