Vrijwilligers

Passie voor kunst is de drijfveer van de meeste vrijwilligers die meewerken aan ons programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Samen met ouderen mooie kunstmomenten beleven, daar gaat het om.

Omdat we de inzet van vrijwilligers waarderen, willen we iets 'terugdoen'. Maar we willen ook de activiteiten met ouderen goed laten aansluiten bij hun wensen. Daarom hebben we het hele jaar door een uiteenlopend aanbod van activiteiten speciaal voor vrijwilligers met onder meer workshops, coaching door kunstdocenten, lezingen, symposia en werkgroepjes.

Zie de agenda vrijwilligers »

Vrijwilliger worden bij Lang Leve Kunst en Naoberschap?

Veel vrijwilligers zijn liefhebber van kunst of beoefenen het zelf actief, maar er doen ook mensen mee die mantelzorger of familie zijn. Professionele kunstenaars begeleiden de vrijwilligers. De rol van vrijwilligers kan heel verschillend zijn.

Flexvrijwilligers

Als flexvrijwilliger doe je mee aan korte series activiteiten, zoals Verhalenoogst, Zang aan Huis, De Voorleesbrigade of Dansuurtjes. Passie voor kunst is wat je drijft maar je hoeft geen speciale voorkennis te hebben. In de uitvoering van activiteiten word je begeleid door kunstenaars. De activiteiten zijn kortlopend en je schrijft je per keer in. Na afronding kan je je eventueel voor een volgende activiteit aanmelden. In de maandelijkse nieuwsbrief Lang Leve Kunst staan de aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Stuur een mail naar: info@gruitpoort.nl

Ambassadeurs Lang Leve Kunst en Naoberschap

Als ambassadeur van Lang Leve Kunst ben je vooral verbonden aan één locatie, bijvoorbeeld Den Ooiman. Je kracht is je oog voor mensen en hun wensen. Je denkt met ons mee over de opzet van activiteiten en bent betrokken bij de uitvoering. Dan help je bijvoorbeeld flexvrijwilligers en kunstenaars wegwijs maken op de locatie.

Vrijwilligersteam Lang Leve Kunst

Het vrijwilligersteam van Lang Leve Kunst is de drijvende kracht achter alle activiteiten. Het team komt iedere donderdagochtend bij elkaar op de Gruitpoort en is betrokken bij opzet, uitvoering en evaluatie van activiteiten en bij actuele ontwikkelingen rond het programma. De groep is zeer divers qua leeftijd en achtergrond maar passie voor kunst is wat iedereen aan het programma bindt. Heb je interesse in het vrijwilligersteam? Dan willen we graag met je kennismaken. Stuur een mail aan info@gruitpoort.nl.

Vrijwilligers PLUS

Als vrijwilliger PLUS voer je een kunstactiviteit uit met één enkele deelnemer bij hem of haar thuis. Je hebt veel ervaring als flexvrijwilliger en hebt aantoonbare talenten op zowel artistiek als sociaal gebied. Omdat je 'in opdracht van het programma' in je eentje een aantal weken bij mensen thuis komt, willen we je goed kennen en moet je precies weten wat je kan verwachten en hoe je door ons begeleid wordt. Daarom nodigen we je eerst uit voor een gesprek. Er wordt altijd een Verklaring Omtrent Gedrag opgevraagd.

Tegenprestaties

Als tegenprestatie voor je inzet als vrijwilliger voor het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap krijg je inhoudelijke ondersteuning zoals workshops en netwerkbijeenkomsten en af en toe een kleine attentie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid reiskosten te declareren. We hanteren de reiskostenregeling die voor alle personeelsleden en vrijwilligers van de Gruitpoort geldt. Hier vind je het handboek van de Gruitpoort

In het kort komt die hierop neer:

  • De activiteit is met De Gruitpoort afgesproken.
  • Reiskosten zijn declarabel als de activiteit plaatsvindt op een locatie verder dan 5 kilometer van je huis.
  • De vergoeding is € 0,19 per kilometer.Dat is inclusief eventuele parkeerkosten.
  • Je overlegt per kwartaal een declaratieformulier met de gegevens op basis waarvan de vergoeding kan worden vastgesteld. Hier vind je het declaratieformulier.
  • Declaraties moet je per kwartaal en liefst digitaal indienen, uiterlijk 1 maand na het betreffende kwartaal.
  • We waarderen het als je zoveel mogelijk met anderen samen rijdt.

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap