Heb je een passie voor kunst en cultuur?

Heb je een passie voor kunst en cultuur en wil je jouw talenten hiervoor inzetten?  Dan is een actieve rol als vrijwilliger in het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort iets voor jou!

Het programma is bedoeld om ouderen op een actieve manier plezier te laten beleven aan kunst en cultuur in hun eigen woon- en leefomgeving. Daarmee levert Lang Leve Kunst en Naoberschap een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van leven van ouderen. Naast kunstenaars spelen vrijwilligers hierin een heel belangrijke rol. Want vrijwilligers zijn voor dit programma echt onmisbaar!

Sommige activiteiten vinden permanent en gedurende een langere periode plaats. Andere zijn een eenmalig en van kortere duur. Als vrijwilliger kies je zelf of je je voor langlopende of voor kortlopende activiteiten wilt inzetten.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. Klik dan hier »

Vrijwilliger in verschillende rollen

Als vrijwilliger kun je in verschillende rollen actief zijn.

Vrijwilliger Flex: je werkt mee aan kortlopende series activiteiten. Je wordt daarbij begeleid door professionele kunstenaars. Na afloop kies je of je aan een volgende activiteit wilt meewerken.

Vrijwilliger Plus: je voert een activiteit uit met een kwetsbare deelnemer in een één op één situatie bij hem of haar thuis. Je hebt aantoonbare ervaring als Vrijwilliger Flex en je wordt begeleid door professionals van de Gruitpoort. Als Vrijwilliger Plus gelden voor jou aanvullende afspraken. In het document Vrijwilligersbeleid Gruitpoort / Addendum Lang Leve Kunst staan deze afspraken genoemd. Het document vind je hier.

Vrijwilliger LLK-team: je werkt mee in een team dat de drijvende kracht is achter alle activiteiten. Het team is betrokken bij de opzet, uitvoering en evaluatie van activiteiten en bij actuele ontwikkelingen rond Lang Leve Kunst en Naoberschap.

Vrijwilliger Locatie: je bent verbonden aan één zorg-locatie. Je denkt mee over de opzet en werkt mee aan de uitvoering van activiteiten op de betreffende locatie.

Gruitpoort Handboek

In het Gruitpoort Handboek staat alle informatie die je nodig hebt om als vrijwilliger een goede ambassadeur van de Gruitpoort te zijn. Het Gruitpoort Handboek vind je hier » 

Heb je interesse?

Neem dan contact op met ons. We nodigen je graag uit voor een gesprek. In dat gesprek bekijken we - onder het genot van een kopje koffie of thee - samen op welke manier en bij welke activiteit(en) jouw talenten het beste tot hun recht komen. We kijken uit naar jouw reactie.

Wat krijg je ervoor terug?

Als vrijwilliger kun je zelf ook veel plezier beleven aan de activiteiten. Bovendien kun je je persoonlijke netwerk uitbreiden met andere enthousiaste vrijwilligers. Ook kun je je talenten op het gebied van kunst en cultuur bij ons benutten en verder ontwikkelen. We organiseren daarvoor regelmatig diverse trainingen, die worden gegeven door professionele kunstenaars.

Contact

Wil je nog meer informatie of een oriënterend gesprek; neem dan contact op met ons.

Machteld van der Meij
Programmaleider LLK en Naoberschap
info@gruitpoort.nl
0314 – 340943

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap