Scholen

EDUCATIE
PRIMAIR – VOORTGEZET– SPECIAAL ONDERWIJS- MBO- HBO

De Gruitpoort organiseert en coördineert cultuureducatieactiviteiten voor het basis-, voortgezet- , speciaal onderwijs en beroepsonderwijs in de Achterhoek en omgeving. De cultuurcoaches van de Gruitpoort gaan voor duurzaam cultuuronderwijs en werken vraag gestuurd. Zij richten zich daarom met name op de leerkrachten en docenten. Naast deze projecten kunnen scholen mee doen aan participatieprojecten met ouderen en is er advies op het inkopen van kunstdocenten en voorstellingen.

Cultuureducatie Met Kwaliteit

De subsidieregeling CMK (Cultuureducatie Met Kwaliteit) helpt je school om cultuureducatie duurzaam te maken in je lesprogramma. CMK zorgt voor een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs en traint leerkrachten om cultuureducatie op een creatieve manier in te zetten en te verbinden met andere vakken.

 

Waarom CMK?

Cultuureducatie op basisscholen is onmisbaar in de vorming van kinderen tot kritische, creatieve en ondernemende volwassen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Kunst is een belangrijk middel bij het ontwikkelen van een onderzoekende houding en het leren vanuit een creatief proces. Het resultaat: kinderen die met plezier hun verbeeldingskracht, waarnemingsvermogen, talenten en communicatieve vaardigheden ontwikkelen.

Hebt u vragen of bent u geïnteresseerd in samenwerking? We gaan graag in gesprek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Events 25 januari 2021

Online Taalcafé

© Gruitpoort 2021 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap