Cultuur&School

Bureau Cultuur en School is een samenwerking tussen de Gruitpoort en Muziekschool Oost-Gelderland. Kijk ook op Bureau Cultuur&School.nl, of in onze folder.

BC&S organiseert en coördineert cultuureducatieactiviteiten voor het basisonderwijs in de Achterhoek en omgeving. Door middel van het aanbieden van eigentijdse projecten, workshops, voorstellingen, films en leskisten laten wij kinderen kennis maken met kunst en cultuur.


Feestelijke presentatiemiddag | foto: Marian Oosterink

Creatief bezig zijn maakt slim, maakt ook blij en verbindt, geeft zelfvertrouwen en leert je je te verhouden tot de wereld van vroeger en nu. Creatief bezig zijn, kunst maken, helpt kinderen te verbeelden wat er in hen leeft. Het levert een continue bijdrage aan de cognitieve en emotionele ontwikkeling. Ons programma sluit hier op aan en biedt op structurele wijze kunst en cultuur aan: niet enkel rekenen en taal op de agenda, maar ruimte én tijd voor creativiteit- en talentontwikkeling vanuit visie én passie. Voor leerlingen én leerkrachten!

Programma Kinderen

Kinderen kunnen kunst ondergaan op twee manieren: door er actief mee bezig te zijn én door er naar te kijken en te luisteren.

DOEN kan in verschillende projecten: in dé educatieklassieker die al jaren succes oogst:  Algemene Muzikale Vorming (AMV) en ook binnen het nieuwe programma “Kunst met Klasse(n)”, een eigentijds interdisciplinair kunstproject met een doorlopende leerlijn en een gezonde dosis Erfgoed.

KIJKEN kan naar een schoolvoorstelling of de “Klassefilm”.

Meesters in de Kunsten

Ook voor de leerkrachten is er een programma: “Meesters in de Kunsten”, nascholing en inspiratie voor het hele team. Een traject dat er voor zorgt dat alle leerkrachten plezier en lef ontwikkelen in het geven van kunstlessen die bij hen passen.

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws over BC&S!
 
Bekijk ons ook eerste online magazine Gruitpoort Educatie!

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 21 augustus 2019

Ballon

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 23 augustus 2019

(Y)Urban Night

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap