Missie Annemarie

Mijn persoonlijke drijfveer als cultuurcoach is dat ik het alle kinderen gun om te worden wie ze zijn middels kunst en cultuur.

Als klein meisje was ik heel verlegen, ik durfde niets te zeggen in de klas. Toen ik 9 was verhuizen we en kwam ik op een andere school terecht. Ik kreeg meester Herman en meester Herman had een gitaar. Elke dag zongen we liedjes met hem en we kwamen daar zelfs eerder voor op school. Ook was er elke maand op deze school een toneelmiddag. Meester Herman stimuleerde mij om ook op het podium te gaan staan. Het eerste wat ik mocht doen was het voordragen van een zelf gemaakt gedicht. Ik herinner me nog zo goed hoe het voelde om mezelf te overwinnen en iets te zeggen daar op dat podium! Ik kon het blijkbaar zo goed dat ik in de zesde klas de hoofdrol kreeg in de eindmusical. Daarna kwam ik op een middelbare school terecht waar ook heel veel aan kunst en cultuur werd gedaan. Toen leerde ik me ook te uiten in de klas en te vertellen wat ik ergens van vond. In mijn adolescentie heb ik pas echt geleerd om in een totaal vreemde setting mijn verhaal te doen.

Mensen die me nu voor het eerst ontmoeten, kunnen zich haast niet voorstellen dat ik vroeger zo verlegen was! Ik denk echt dat dit echt te wijten is aan de veilige setting die kunstonderwijs in die vroege jaren mij geboden heeft. Dat maakt dan ook dat ik het elk kind gun om expressie te leren geven aan emoties middels kunsteducatie.

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 29 november 2020

The Singing Club

Theater 2 december 2020

From Turkey with love

Events 29 november 2020

Idiot Prayer | Nick Cave Alone at Alexandra Palace

© Gruitpoort 2020 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap