woensdag 27 maart - 20:30 uur Het einde van het leven

Het einde van het leven

Extra voorstellingen | Een theatervoorstelling van Jos Spijkers over voltooid leven. Over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving

Prijs € 10,00 Koop nu
online

Ook te zien op:

De voorstelling toont mensen op hun kwetsbaarst en  laat onze wederzijdse afhankelijkheid en betrokkenheid zien. Op welke wijze gaan mensen met elkaar om en hoe willen ouderen de regie over hun eigen leven houden. Een voorstelling die de laatste levensfase bespreekbaar en invoelbaar maakt. Met confronterende verhalen over je eenzaam en overbodig voelen, over onmacht en verzet en waardig willen sterven. Er wordt gespeeld door 7 oudere spelers, twee muzikanten en twee jonge ‘gastvrouwen’. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met hartstochtelijk gezongen klassieke popsongs en scenes vol mededogen en ironie.

Een productie van stichting ’t Zwerk in samenwerking met de Theaterbroedplaats van de Gruitpoort in Doetinchem. Samen ontwikkelen zij projecten die een maatschappelijke noodzaak en relevantie hebben.

 

Jos Spijkers, theatermaker van stichting ’t Zwerk: “Theater brengt grote vraagstukken terug naar een menselijke maat.  Het probeert verder te kijken dan de maatschappelijke discussie en wetgeving. Ik hoop altijd voorstellingen te maken die je aan het denken zetten en betrokken maken. Theater dat zich midden in de samenleving plaatst en tot de verbeelding spreekt.”

 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Monuta helpt, Het Prins Bernard Cultuurfonds, de Gemeente Doetinchem en het Fonds gemeente spaarbank.

Meer aanraders

17 feb
Film Les Uns et les Autres - 14:00 uur
Laatste extra voorstelling | Claude Lelouchs gerestaureerde meesterwerk over vier muzikale families voor, tijdens en na WOII.
Les Uns et les Autres
Les Uns et les Autres
20 mrt
Theater De Zon als hij Valt - 20:30 uur
Een prikkelende voorstelling over het hebben van een doel en een plaats in de wereld, én de rol van toeval in verhalen.
De Zon als hij Valt
De Zon als hij Valt

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 17 februari 2019

Les Uns et les Autres

Lessen 18 februari 2019

Moderne Nederlandse Literatuur

Theater 13 maart 2019

Het einde van het leven

Events 18 februari 2019

Taalcafé

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap