zaterdag 27 oktober - 20:30 uur Het Wilde Oosten

Het Wilde Oosten

Voor het eerst te zien in Doetinchem: Ontdek vandaag het talent van morgen. Wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers die jaarlijks langs de steden van het Oosten trekt.

Prijs € 10,00 U kunt voor dit evenement niet meer reserveren.

Het Wilde Oosten is een wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers, wars van hokjes en dwars door disciplines. De Nieuwe Oost en Kameroperahuis brengen deze talenten samen en geven ze een plek om te experimenteren en nieuwe kruisbestuivingen te onderzoeken. Het resultaat is een verzameling vernieuwende performances die jaarlijks als karavaan door acht steden dendert: Het Wilde Oosten. Hierin maak je in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het oosten. Zet je schrap voor een wervelstorm aan ideeën van theater tot literatuur, van kunst tot wetenschap en van dans tot popmuziek.

B-Art

Bart Voogt, beter bekend als B-Art, is 23 jaar oud en woont in Hengelo. Acht jaar geleden ontdekte hij het beatboxen, inmiddels heeft hij al verschillende titels op zijn naam staan. Daarnaast was hij jurylid bij verschillende internationale wedstrijden, onder andere van The American Beatbox Championships en The Irish National Beatbox Championships. Momenteel is hij bezig met de release van zijn EP ODM, dat hij samen met de Duitse beatboxer Madox heeft geproduceerd onder de naam VONOX. Daarnaast geeft hij over de hele wereld lessen en workshops in Beatbox.

KEK - Booi Kluiving

 

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen duikt Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties.


Booi Kluiving is een acteur en theatermaker, afgestudeerd van ArtEZ Toneelschool. Hij gelooft dat het theater de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden.


Loops - Mervyn Groot & Ytsje Rosier
In de muziek- en dansvoorstelling Loops stellen paaldanseres Ytsje Rosier en drummer Mervyn Groot de verhoudingen tussen hun twee disciplines op scherp. In een bruin café flirten zij met dans en muziek en gaan ze op zoek naar een klik tussen de twee. Is die er wel? En wat als die gevonden wordt?


Ytsje is afgestudeerd als actrice aan de HKU en heeft een passie voor bewegingstheater. Die passie voor beweging vindt zij ook terug in het paaldansen. Mervyn Groot is opgeleid als klassiek slagwerker, die houdt van het opzoeken van de grenzen van zijn discipline. Hij speelt graag multidisciplinaire voorstellingen, moderne muziek en geeft drumles.

 

Mathilde - Jante Wortel & Matthijs Buddingh
Mathilde is een performance waarbij de makers het publiek uitnodigen mee te gaan op zoek naar intimiteit. Met muziek van Matthijs Budding en tekst van Jante Wortel verlaat de kijker de zaal en volgt hen naar een plek om kennis te maken met Mathilde.

 

Matthijs Budding zat op de Herman Brood Academie en studeert nu Creative Writing aan ArtEZ. Hij won in 2010 de prijs voor beste gitarist van Nederland onder de achttien. Jante Wortel schrijft proza en poëzie. Ze studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ met de novelle Als de vogel door het glas vliegt en werd geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman, die bij Das Mag zal verschijnen.

 

Tonny Nobel

De performances worden verbonden door de klanken van Tonny Nobel. Hij is muzikant, componist, sound designer en producer. Hij experimenteert binnen de wereld van het componeren, produceren en musiceren.

 

Tonny maakte deel uit van het elektronicaduo NNENN. Tonny werkt samen met theatermaker Igor Vrebac. Zijn muziek maakt deel uit van de performance TRAENS en de nieuwe voorstelling HEROES.
 

Credits

Makers: Booi Kluiving, Mervyn Groot, Ytsje Rosier, Jante Wortel, Matthijs Buddingh en Tonny Nobel | Performers: Booi Kluiving, Sara Miguelote, Mervyn Groot, Ytsje Rosier, Tiffany Yungtuan Ku, Jante Wortel, Matthijs Buddingh en Tonny Nobel | Regie: Stephanie van Batum | Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Dioraphte, Gemeente Nijmegen, Gemeente Deventer, Gemeente Doetinchem, Gemeente Enschede en Gemeente Zwolle | Het Wilde Oosten is een productie van De Nieuwe Oost en Kameroperahuis

Het Wilde Oosten - een onbegrensde festivalavond met jonge makers from De Nieuwe Oost on Vimeo.

Meer aanraders

25 sep
Theater Het einde van het leven - 20:30 uur
Laatste voorstelling | Een theatervoorstelling van Jos Spijkers over voltooid leven. Over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving
Het einde van het leven
Het einde van het leven

Meer Gruitpoort

Meer

Binnenkort

Film 18 augustus 2019

Qui m'aime me suive!

Theater 25 september 2019

Het einde van het leven

Events 19 augustus 2019

Bootcamp

© Gruitpoort 2019 Design & concept: Frappant - Techniek & CMS: BeSite | Sitemap